Tips hoe om te gaan met oorsuizen

U wilt meer weten over tinnitusklachten, mogelijk heeft u na het consult met uw KNO-arts nog vragen. Wij verwijzen u naar bronnen voor meer informatie, hulp en begeleiding. Op de volgende websites kunt u meer informatie vinden.
•    NVVS - Tinnitus
•    NVVS - Discussie- en informatieforum
•    NVVS - Brochure over het effect van medicijnen op tinnitus

Laat u informeren over tinnitus en vertel het uw omgeving. In publicaties en op websites kunt u veel informatie vinden over tinnitus. Die informatie kan u helpen om te begrijpen wat tinnitus is en hoe u ermee kunt omgaan. Vertel aan mensen in uw directe omgeving waar u last van heeft. Uit ervaringen van mensen met tinnitus weten we dat afleiding en ontspanning goed kan helpen in het omgaan met tinnitus. Spanning en stress verhevigen vaak de klachten. Ontspanningstechnieken kunnen hierbij helpen.

Als u veel last hebt van tinnitus kan de KNO-arts u verwijzen voor gehoorrevalidatie en/of tinnitusrevalidatie naar een Audiologisch Centrum. Ook is bij diverse instellingen voor geestelijke gezondheidszorg tinnitusrevalidatie mogelijk. Revalidatieprogramma’s zijn gericht op het leren omgaan met tinnitus.

Voor acute hulp of vragen over tinnitus kunt u gratis terecht bij het tinnitusloket, het landelijk loket waar men op de hoogte is van alle hulp en begeleidingsmogelijkheden en u (rechtstreeks) kan doorverwijzen (telefoon 0800-TINNITUS = 0800-84664887).

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

Mobile Menu
Zoeken.