Ondersteuning OSAS-klachten door middel van CPAP-apparatuur

Als de KNO-arts bij u OSAS (obstructief slaap apneu syndroom) heeft geconstateerd zal u worden doorverwezen naar de afdeling Longgeneeskunde. Longartsen zullen u verder begeleiden bij de behandeling van uw OSAS-klachten.

Een mogelijke behandelmethode is 'nasale CPAP' (via de neus toegediende Continue Positieve luchtweg druk (= Airway Pressure)). Dat is een soort neusmasker, dat voortdurend lucht in de neus en keel pompt, zowel tijdens het in- als tijdens het uitademen. Daardoor ontstaat een overdruk, zodat de wanden van de keelholte niet samen kunnen vallen. Er treden dan veel minder ademstilstanden op en ook het snurken is meestal verdwenen.

Het zal duidelijk zijn dat dit geen comfortabele situatie is en dat gewenning noodzakelijk is. Dat lukt niet bij iedere patiënt; als iemand zich echter veel meer uitgerust voelt, dan wordt vaak het ongemak voor lief genomen.

Voor meer informatie hierover kunt u bij uw behandelend longarts terecht.

 

 

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

Mobile Menu
Zoeken.