Snurkbeugel (MRA)

Een snurkbeugel is een kunststof prothese dat over de tanden wordt geklemd en dat de onderkaak naar voren houdt tijdens de slaap. Deze prothese wordt ook wel MRA genoemd: Mandibulair (= onderkaak) Repositie (= verplaatsing) Apparaat. Een MRA is effectief voor de behandeling van snurken dat ontstaat zowel ter hoogte van het zachte gehemelte en de huig als op het niveau van de achterkant van de tong en het strottenklepje. Een voorbeeld wordt getoond in het plaatje; er wordt een afdruk (bitje) van het boven- en ondergebit gemaakt, die stevig over de tanden en kiezen past. Deze kunststof bitjes zijn met elkaar verbonden door middel van twee staafjes (zie afbeelding hieronder).

Het apparaat zorgt ervoor dat in liggende houding tijdens het slapen de onderkaak niet naar achteren kan zakken. Omdat de tong aan de onderkaak vastzit, blijft ook de tong beter op zijn plaats en zakt minder makkelijk in de keel. De luchtweg achter in de keelholte blijft op deze manier dus ruimer tijdens de slaap, zodat minder gemakkelijk snurken optreedt. Bij zeven van de tien mensen heeft deze kunststof prothese een goed resultaat.

Als nadeel moet genoemd worden dat:
•    de prothese elke nacht gedragen moet worden;
•    deze methode niet kan worden toegepast bij mensen met een kunstgebit;
•    de prothese niet altijd vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Informeer hiernaar bij uw zorgverkering.

 

 

Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) ook wel genoemd een Mandibular Advancement Device (MAD) https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00549-NL.pdfMandibulair Repositie Apparaat (MRA) ook wel genoemd een Mandibular Advancement Device (MAD)

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

Mobile Menu
Zoeken.