Operatie aan de stembanden

Een operatie aan de stembanden wordt ook wel mycrolarynxchirurgie genoemd.

Vaak moeten poliepen door middel van een operatie van de stembanden verwijderd worden. Na de operatie moet er een aantal weken stemrust worden gehouden om de stembanden te laten herstellen. U mag dan helemaal niet praten en ook niet fluisteren omdat de stembanden dan nog steeds worden gebruikt.

Vaak krijgt u na een operatie ook stemtherapie omdat de meeste poliepen ontstaan door een verkeerd gebruik van de stem. Als de manier waarop u uw stem gebruikt niet verandert, kunnen de poliepen terugkeren. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk in contact komt met prikkelende stoffen, bijvoorbeeld door te stoppen met roken.

 

 

Operatie aan de stembandenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00530-NL.pdfOperatie aan de stembanden

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.L.J.J.M.Bauwens.aspxdhr. dr. L.J.J.M. Bauwens
mw. M.E.C. Raminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.E.C.Raming.aspxmw. M.E.C. Raming
dhr. dr. M. van der Tornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.M.vanderTorn.aspxdhr. dr. M. van der Torn

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.