Poliep op de stemband

Een poliep ontstaat doordat de stemband beschadigd is. Meestal ontstaat deze beschadiging doordat de stem te intensief of op een verkeerde manier gebruikt wordt. Mensen die voor hun beroep veel moeten praten of zingen hebben dus een grotere kans op het krijgen van een poliep. Een beschadiging aan de stembanden kan echter ook ontstaan doordat de stembanden in contact komen met prikkelende stoffen, zoals tabaksrook, droge warme lucht en brandend maagzuur.

De meest voorkomende klacht bij een poliep op de stemband is heesheid. Door de uitstulping op de stemband, kunnen de stembanden niet meer goed sluiten waardoor heesheid ontstaat. Hoe groter de poliep is, hoe erger de heesheid. Bij zeer grote poliepen kunt u zelfs uw stem helemaal kwijtraken.

 

 

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.L.J.J.M.Bauwens.aspxdhr. dr. L.J.J.M. Bauwens
mw. M.E.C. Raminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.E.C.Raming.aspxmw. M.E.C. Raming
dhr. dr. M. van der Tornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.M.vanderTorn.aspxdhr. dr. M. van der Torn

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.