Allergie

Allergie is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op onschadelijke stoffen zoals stuifmeel, huidschilfers van dieren of voedsel. We noemen die stoffen 'allergenen'. De belangrijkste allergenen zijn: huisstofmijt, bloeiend gras en bloeiende bomen (hooikoorts), voedsel, insecten en huidschilfers van honden, katten en paarden.

Spreekuur
Op de polikliniek kindergeneeskunde word je onderzocht en behandeld door de kinderarts. Het kan ook zijn dat een gespecialiseerde kinderverpleegkundige dat doet, en soms word je verwezen naar een kinderdiëtist. Soms is het nodig bloedonderzoek te doen. Als we denken dat je een voedselallergie hebt, kan het nodig zijn dat we een voedselprovocatietest doen.

​Gespecialiseerd kinderverpleegkundige
Jantien van Korlaar
​Kinderarts
Gavin ten Tusscher
​Kinderarts
Yolande Thomasse


Voedselprovocatietest

Dat vindt plaat op de kinderafdeling en vindt plaats in dagbehandeling. De test duurt minimaal 6 uur. Bij een voedselprovocatietest worden voedingsmiddelen toegediend, in oplopende hoeveelheid. Door eventuele reacties van het lichaam op deze stoffen kan een voedingsallergie worden vastgesteld. Er zijn twee tests: de open en de dubbelblinde voedselprovocatietest. Tijdens de tests wordt de testvoeding in 6 tot 7 porties toegediend. En dan kijken we of er een allergische reactie optreedt.

 

 

Kind en Jeugdhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/kind-en-jeugdKind en JeugdDe kinderartsen van de afdeling Kind en Jeugd houden zich bezig met de diagnose, aandoeningen en behandelingen bij kinderen van 0 tot​ 17 jaar.

Mobile Menu
Zoeken.