Cupcakes maken - maart 2014

Op maandag 31 maart 2014 hebben kinderen met diabetes tussen de 8 en 12 jaar in de keuken van het Westfriesgasthuis onder leiding van de kok cupcakes gemaakt. Voor dat het zo ver was werd er eerst uitleg door de dietiste gegeven over de hoeveelheden koolhydraten die in de cupcakes zitten. Met echte koksmutsen op en schorten voor hebben de kinderen het beslag gemaakt, in puntzakken gedaan en in de vompjes gespoten.

Daarna gingen de cupcakes de oven in en was het tijd om het diabetes spel “Take control “te spelen onder leiding van een psycholoog en een diabetesverpleegkundige. Tijdens het spel gaven de kinderen elkaar waardevolle tips over hoe om te gaan met situaties waarmee je te maken kunt hebben als je diabetes hebt.

Toen werd het tijd om de cupcakes uit de oven te halen en te gaan versieren met jam, hagelslag, pindakaas(?) en dergelijke. De afwerking gebeurde d.m.v vlaggetjes. En gelukkig stonden er al grote gebaksdozen klaar om ze mee naar huis te nemen.

Tussen de bedrijven door heeft de kok nog een rondleiding door de keuken gegeven en er waren een paar kinderen die het hoogtepunt van de middag vonden dat ze mee mochten de diepvries in. Ja dat was echt kicken!

Al met al een geslaagde middag.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.