Verpleegafdeling

Op de afdeling Kind & Jeugd liggen kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Ze liggen hier voor een dagbehandeling of voor langere tijd. De afdeling is op de 2e verdieping. Voor de KNO-dagbehandeling is er een speciale ruimte dicht bij de operatiekamer op de tweede verdieping.

Eenpersoonskamers
De afdeling heeft voor elk kind een eenpersoonskamer.

Ipads
Elk kind dat op de verpleegafdeling ligt, krijgt een iPad ter beschikking. 

Toegangspasjes
De kinderafdeling is beveiligd. Als uw kind opgenomen wordt, krijgt u een pasje waarmee u gemakkelijk de afdeling op kunt. Uiteraard ontvangen wij het pasje weer graag weer terug wanneer uw kind naar huis gaat.

Medewerkers
Het team van de afdeling Kind & Jeugd bestaat uit kinderverpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, pedagogisch medewerkenden, afdelingssecretaresses en service-medewerkenden. De cursist kinderaantekening en de leerling-verpleegkundigen staan altijd onder directe supervisie van een kinderverpleegkundige.

Samen met u proberen wij uw kind zo goed mogelijk op te vangen, te verzorgen en te begeleiden. Ook kunnen u en uw kind te maken krijgen met de maatschappelijk werkende, de orthopedagoog (of kinderpsycholoog), de astmaverpleegkundige, de kinderdiabetesverpleegkundige, de fysiotherapeut, de logopedist en/of de diëtist. Iedere week is er een overleg met alle disciplines die bij uw kind betrokken zijn om de totale zorg rondom uw kind zo optimaal te laten zijn.


Verschillende specialismen
Op Kind & Jeugd hebben we patiëntjes van de onder anderen kinderarts, de chirurg, de orthopeed, de KNO-arts, de MKA-chirurg, de plastisch chirurg en de neuroloog. Het is mogelijk dat u tijdens de opname niet uw ‘eigen’ specialist ziet, maar een directe collega van hem of haar. Ook komt u op de afdeling de specialist in opleiding, arts assistenten en co-assistenten tegen. Zij werken in nauw overleg en onder supervisie van de behandelend specialist.

 Afdeling

 Route

U vindt de verpleegafdeling van Kind en jeugd op de 2e verdieping. Vanuit de centrale hal waar u het ziekenhuis binnenkomt, gaat u naar lift R. Daarmee gaat u naar de 2e verdieping. Daar bent u meteen op de plek van bestemming.
K​lik op de plattegronden voo​r een vergrote weergave.
 
Begane grond

2e verdieping

 Bezoek

Ouders kunnen 24 uur per dag bij hun kind zijn, dus ook ’s nachts. Voor één ouder is een slaapplaats bij het kind op de kamer.

Overdag streven we naar een rustpauze tussen 12.00 en 14.00 uur.

Broertjes, zusjes, familie, vrienden en bekenden zijn welkom tussen 10.00 en 12.00 uur en van 14.00 tot 20.15 uur; voor kinderen tot 11 jaar tot 19.00 uur. Graag niet meer dan twee bezoekers tegelijk (ouders niet meegerekend).

In verband met besmettingsgevaar vragen wij bezoek van verkouden kinderen en volwassenen of kinderen die de afgelopen weken met een kinderziekte in aanraking zijn geweest om het bezoek uit te stellen.

 Het BeterBoek


Ken je het BeterBoek? Lees meer...
Mobile Menu
Zoeken.