Naar huis

U wordt ruim van tevoren voorbereid op het ontslag van uw kind zodat er genoeg tijd is om alle noodzakelijke voorbereidingen te treffen voor de thuiskomst. Als uw kind uit het ziekenhuis wordt ontslagen, krijgt u een afspraak mee voor controle bij de kinderarts. Tevens zullen wij uw huisarts en de wijkverpleegkun­dige informeren over de opname van uw kind.

Wijngaardenpoli
Sommige kinderen komen in aanmerking voor een nazorgafspraak op de Wijngaardenpoli. Deze poli biedt extra nazorg. U spreekt dan behalve de kinderarts ook een neonatologieverpleegkundige en soms de fysiotherapeut. Eventuele andere afspraken kunnen dan mogelijk gecombineerd worden. U hoort tijdig of uw kind daarvoor in aanmerking komt.

Geboorteaangifte
Het is noodzakelijk dat u uw kind aangeeft bij de burgerlijke stand in de plaats waar het geboren is. Deze aangifte moet binnen 3 dagen na de geboorte gedaan worden. De dag van de geboorte, evenals het weekend of feestdagen, tellen niet mee bij de genoemde 3 dagen. In Hoorn is het kantoor van de burgerlijke stand gevestigd aan de Nieuwe Steen 1 (Risdam). Identificatie is verplicht.

Vooraangifte
U kunt tegenwoordig een vooraangifte doen via de website van de gemeente Hoorn.

 

 

Neonatologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/kind-en-jeugd/neonatologieNeonatologieEen site om een afdeling te beschrijven op de website van het Westfriesgasthuis.

Mobile Menu
Zoeken.