Zorg voor de moeder

Als u nog patiënt bent van de gynaecoloog krijgt u verpleegkundige zorg van een verpleegkundige van de neonatologie en/of van de kraamafdeling. Als u normaal gesproken uit het ziekenhuis zou worden ontslagen, blijft u nu slapen (inroomen) en zorgt u voor uzelf. De eerste week na de bevalling bent u uiteraard nog kraamvrouw en krijgt u de nodige ondersteuning van de verloskundige en kraamverzorgende / verpleegkundige. De eerste week kunt u zich laten verzorgen door uw eigen kraamverzorgende en verloskundige.

Blijven slapen
U, als ouders kunt dag en nacht aanwezig zijn bij uw kind. Er is een bedbank en op indicatie een bed aanwezig. Blijven slapen (inroomen) is niet verplicht: als u het prettiger vindt om thuis te slapen mag dat uiteraard ook.

Maaltijden
Maaltijden en koffie en thee worden verstrekt door het ziekenhuis. Eigen drank en etenswaren kunt u bewaren in het koelkastje op de kamer.

 

 Afdeling

Hulp en steun
De opname van uw kind op de afdeling Neonatologie is in de meeste gevallen een onverwachte gebeurtenis. Dit kan spannin­gen en veranderingen met zich meebrengen. Het kan zijn dat u zich zorgen maakt om de kinderen thuis of dat u verwarde en tegengestelde gevoelens heeft over de geboorte of ziekte van uw kind. Soms kan het dan heel fijn zijn om met iemand te praten die het nodige af weet van veel voorkomende zaken of problemen. Zo iemand is bijvoorbeeld een medisch maatschappelijk werker. Zij kan u hulp bieden bij het inschakelen van diverse instanties.

Neonatale Screening
Dit is een bloedonderzoek naar zeldzaam voorkomende ziekten die bij vroegtijdige herkenning mogelijk kunnen worden behandeld. Het bloed wordt tussen de 4e en 7e dag via een hielprik afgenomen. Uw toestemming zal worden gevraagd.

Mobile Menu
Zoeken.