Welkom op de poli Kind & Jeugd

Op poli 32 kunnen kinderen met gezondheidsproblemen terecht. Tijdens spreekuren worden jonge patiënten onderzocht en vervolgens behandeld. Als u voor het eerst de poli bezoekt, heeft u eerst een gesprek met de co-assistent, die de bevindingen met de arts bespreekt. Dit eerste gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. ​​​​De poli is op de begane grond en heeft verschillende onderdelen:

Diabeteszorg
Tijdens dit spreekuur worden kinderen gezien met suikerziekte. De kinderen worden gezien in een multidisciplinair team bestaande uit een kinderarts, een verpleegkundig consulent, een diëtist en een kinderpsycholoog. Lees verder...

Eetteam
Tijdens dit spreekuur worden kinderen behandeld met eetproblemen in een multidisciplinair eetteam  bestaande uit een logopedist, een diëtist, een kinderpsycholoog, verpleegkundig consulent, pedagogisch medewerker en kinderarts.
Het doel van de behandeling is tweeledig: het kind stimuleren voedsel te eten die past bij zijn leeftijd en mogelijkheden en de factoren terug te dringen die het eetprobleem veroorzaken of in stand houden.
Onderdeel van de behandeling is begeleiding van en advies aan ouders of verzorgers.

Huilbaby’s
Tijdens dit spreekuur worden baby’s gezien die overmatig huilen in een multidisciplinair team bestaande uit een kinderarts, een pedagogisch medewerker, een kinderverpleegkundige en video-actie begeleider. Zonodig worden de kinderen ook nog gezien door een logopediste, een fysiotherapeut en een maatschappelijk werkster.

Jeugd & Alcohol
Omdat er steeds meer kinderen met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis worden opgenomen is er een apart spreekuur voor opgezet: Jeugd & Alcohol. Kinderen worden tijdens een alcoholvergiftiging opgenomen en behandeld op de verpleegafdeling. Na een nacht gaan ze weer naar huis.  Na de opname hebben u en uw kind direct een gesprek met de kinderarts of zaalarts en geeft een pedagogisch medewerker voorlichting over de gevolgen en gevaren van alcoholmisbruik. Na een paar weken krijgt u een afspraak met de kinderpsycholoog en kinderarts en soms wordt uw kind daarna doorverwezen.  Ook de huisarts kan uw kind doorverwijzen naar het spreekuur Jeugd & Alcohol.

Kinderneurologie
Om kinderen met problemen aan de hersenen, zenuwen of spieren beter te kunnen helpen hebben wij een spreekuur voor Kinderneurologie. Daar worden de klachten besproken en een aantal testjes gedaan om lichaamsfuncties te controleren. Daarna doen we verder onderzoek of beginnen we met de behandeling. Dit spreekuur vindt plaats bij de afdeling Neurologie, poli 80.

Nazorg voor kinderen die op de afdeling Neonatologie hebben gelegen
Tijdens dit spreekuur worden kinderen gezien, die een periode op de afdeling Neonatologie (couveuseafdeling) gelegen hebben. De kinderen worden onderzocht door een kinderarts en een neonatologieverpleegkundige. Ook kan uw kind zonodig worden gezien door een logopediste en een fysiotherapeut.

Plasstraat
Tijdens dit spreekuur worden kinderen geholpen met plasproblemen. Het gaat vooral om kinderen die hun plas niet goed kunen ophouden of ongemerkt plas in hun broek verliezen. Omdat de onderzoeken en gesprekken aansluitend worden gepland, heet dit geen spreekuur maar een ‘straat’. Lees verder...

Poepspreekuur
Tijdens dit spreekuur worden kinderen geholpen die last hebben met de stoelgang. Het poepen doet pijn, het lukt niet, het is te dun of juist veel te hard of ze hebben een vieze broek. Het team bestaat uit een kinderarts, een verpleegkundig consulent, en pedagogisch medewerker een een kinderpsycholoog.

Psychologie
Er zijn drie kinderpsychologen werkzaam die kinderen met ouders/verzorgers tijdens hun spreekuren zien voor extra ondersteuning, begeleiding en behandeling.

 Wanneer kan ik hier terecht?

 Contact

Tel. 0229 25 75 40 
ma-vr 8.00 - 17.00 uur​

 Route

U vindt de poli Kind en Jeugd op de begane grond. Vanuit de centrale hal waar u het ziekenhuis binnenkomt, houdt u rechts aan.
K​lik op de plattegrond voo​r een vergrote weergave.

 Afdeling

Mobile Menu
Zoeken.