Veelgestelde vragen

Ik ga voor het eerst naar de longarts, wat moet ik meenemen?
Als u voor het eerst bij de longarts komt is neemt u de brief van de huisarts of ander verwijzer mee en uw medicijnkaart. Verder kent ons ziekenhuis een identificatieplicht; u moet dus een legitimatiebewijs meenemen. Als u een afsprakenkaart heeft met een sticker erop met al uw gegevens is dat ook handig om mee te nemen.
Mocht u nog niet bekend zijn in ons ziekenhuis dan kunt u zich inschrijven in de centrale hal bij de balie inschrijvingen.

Ik ga voor controle naar de longarts, wat moet ik meenemen?
Graag willen wij dat u uw afsprakenkaart meebrengt en uw medicijnenkaart. Verder kent ons ziekenhuis een identificatieplicht; u moet dus een legitimatiebewijs meenemen.

Ik wil mijn afspraak met de longarts verzetten, kan dat?
Ja, dat kan. Graag maximaal 24 uur van te voren zodat wij een andere patiënt op dat tijdstip kunnen plannen.

Moet ik stoppen met mijn medicijnen voor de longfunctietest?
Dit is afhankelijk van uw situatie en het soort onderzoek wat u krijgt. U hoort van de longfunctielaborant of u moet stoppen met uw medicatie. Als er onduidelijkheden zijn kunt u de longfunctielaborant bellen. Telefoonnummer 0229 257 265

Graag wil ik overstappen naar een andere longarts, kan dat?
Dat kan natuurlijk altijd; u hebt vrijheid van artsenkeuze. Wel willen wij graag van u horen waarom u over wilt stappen en wij zullen u dan ook vragen dit met uw huidige longarts te bespreken. Dan kunnen we de afdeling misschien verbeteren.

Ik heb van de apotheek een andere verpakking gekregen dan de verpakking van de medicijnen die ik normaal krijg, heb ik nu wel de juiste medicijnen?
Medicijnen bevatten een werkzame stof. Deze werkzame stof wordt door verschillende fabrikanten verwerkt in medicijnen. Het kan dus gebeuren dat u een medicijn krijgt met een andere naam of een medicijn wat er anders uitziet dan u gewend bent. Uw apotheek kan u vertellen of de medicijnen die u heeft gekregen de juiste zijn.

Ik heb andere medicijnen en denk dat ik bijwerkingen daarvan heb, kan dat?
Deze vraag kunt u bij uw apotheek stellen of u kunt contact opnemen met de polikliniek Longgeneeskunde via 0229 25 72 42.

Combineren de medicijnen die ik heb gekregen wel met de andere medicijnen die ik gebruik?
Deze vraag kunt u het beste bij uw apotheek stellen.

Ik moet mijn vakantie annuleren wegens ziekte. Hoe moet dat?
Wanneer u uw vakantie moet afzeggen door ziekte van uzelf of een naaste, kunt u een schadeclaim indienen bij uw verzekering, als u een annuleringsverzekering hebt. U kunt zelf op het schadeformulier aangeven wat de medische reden voor de annulering is. U wordt gevraagd om op het formulier de naam van uw specialist op te geven. De medisch adviseur van de verzekering kan desgewenst een schriftelijk verzoek indienen bij de specialist voor nadere medische informatie.

Mobile Menu
Zoeken.