De behandeling van longkanker

Wekelijks worden de onderzoeksuitslagen van alle nieuwe patiënten met longkanker besproken in een multidisciplinair team. Hieraan nemen onder anderen de longarts, de oncoloog, de chirurg, de patholoog, de radioloog, de nucleair-geneeskundige, consulenten van het VUMC en de radiotherapeut deel. Gezamenlijk worden alle uitslagen en de mogelijke behandelopties bekeken en gezamenlijk wordt besproken welk behandelplan voor u het meest geschikt is.

Doel van de behandeling 
Vaak wordt longkanker pas vastgesteld als de ziekte zo ver is gevorderd dat genezing niet meer mogelijk is. Dan is alleen een palliatieve behandeling nog zinvol. Deze behandeling is niet genezend, maar heeft als doel de ziekte te remmen en/of uw klachten te verminderen.

Hoe kunt u bij ons behandeld worden?

  • Longoperatie
  • Radiotherapie
  • Chemotherapie (soms samen met radiotherapie)

Een enkele keer zal geen van bovenstaande behandelingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld omdat de patiënt in een te zwakke conditie verkeert om de behandelingen te ondergaan. De behandeling bestaat dan uit ondersteunende maatregelen om de symptomen draaglijk te maken.

 

 

Longgeneeskundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/longgeneeskundeLonggeneeskundeDe longafdeling houdt zich bezig met chronische en acute longaandoeningen, zoals astma, COPD, klaplong of longembolie. Ook kunt u bij ons terecht voor oncologische en chirurgische zorg.

 

 

mw. D.M.I. de Fraiturehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.D.M.I.deFraiture.aspxmw. D.M.I. de Fraiture
dhr. dr. R.J. Roeleveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.R.J.Roeleveld.aspxdhr. dr. R.J. Roeleveld
mw. M.A. Tiemessenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.A.Tiemessen.aspxmw. M.A. Tiemessen
dhr. dr. P.M.J.M. de Vrieshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.M.J.M.deVries.aspxdhr. dr. P.M.J.M. de Vries

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.