Longontsteking (pneumonie)

​​​​Bij een longontsteking zijn de longblaasjes en de bronchiën ontstoken. Het lichaam probeert de oorzaak van de ontsteking op te ruimen. Daarbij ontstaat slijm. Door de ontsteking en het slijm kunnen de longblaasjes minder goed zuurstof opnemen. De oorzaak van een longontsteking is vaak een virus, een bacterie of een combinatie van beide. Vaak begint het met een virus en komen er bacteriën bij.

Een longontsteking kan licht of zwaar zijn. Dit hangt af van de grootte van de ontsteking. Ook kunnen zowel één als beide longen ontstoken zijn. In dat laatste geval spreken we van een dubbele longontsteking.

Bron: ​long​fonds.nl

 

 

Hoestdisciplinehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00571-NL.pdfHoestdiscipline

 

 

Longgeneeskundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/longgeneeskundeLonggeneeskundeDe longafdeling houdt zich bezig met chronische en acute longaandoeningen, zoals astma, COPD, klaplong of longembolie. Ook kunt u bij ons terecht voor oncologische en chirurgische zorg.

 

 

mw. D.M.I. de Fraiturehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.D.M.I.deFraiture.aspxmw. D.M.I. de Fraiture
dhr. dr. R.J. Roeleveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.R.J.Roeleveld.aspxdhr. dr. R.J. Roeleveld
mw. M.A. Tiemessenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.A.Tiemessen.aspxmw. M.A. Tiemessen
dhr. dr. P.M.J.M. de Vrieshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.M.J.M.deVries.aspxdhr. dr. P.M.J.M. de Vries

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 "Helder en duidelijk"

Het begon met een longfoto waarop een vlek te zien was. Supersnel PET en CT scan in Alkmaar, plus Bronchoscopie en EBUS onderzoek. PET scan gaf een oranje deel van de long te zien. Geen uitzaaiingen, ook de klieren waren schoon. Hoewel eerste vermoeden een tumor was, bleek het achteraf een zware longinfectie. Geweldige zorgzame medewerkers en longarts De Vries. Heldere en duidelijke communicatie, ik had niet in betere handen kunnen vallen. Top ziekenhuis en medewerkers!

(Anoniem, via Zorgkaart Nederland)

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.