CT-scan

​​​​CT staat voor een computer-tomografisch onderzoek. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling radiologie. Het onderzoek wordt gebruikt om bijvoorbeeld de hersenen, slagaders in de hals of de wervelkolom af te beelden. Bij CT-onderzoek worden door middel van röntgenstralen afbeeldingen gemaakt. 

Soms krijgt u tijdens het onderzoek een contrastmiddel toegediend met een injectie. Tijdens het onderzoek ligt u op een tafel, waarbij u in de ronde opening van het röntgentoestel wordt geplaatst. Het onderzoek duurt meestal maar enkele minuten. Een  radioloog beoordeelt het onderzoek en stuurt een verslag naar de aanvragend arts die u informeert over de uitslag. Meer informatie over dit onderzoek krijgt u van de polikliniekassistente.​​​​​​​

Bekijk hier informatiefilms:


CT-scan


CT colon

 

 

 

 

Medische beeldvorminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/medischebeeldvormingMedische beeldvormingOp deze afdeling voeren we onderzoeken en een aantal therapieën uit. Verder houdt de afdeling zich bezig met het opsporen van aandoeningen door middel van straling, magnetisme en geluidsgolven.
Neurologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/neurologieNeurologieBij Neurologie kunt u onder andere behandeld worden voor ziektes van het zenuwstelsel, spierstelsel of de hersenen. Bijvoorbeeld als u een beroerte, een hernia of epilepsie heeft gehad.

 

 

dhr. T. Doesburghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.T.Doesburg.aspxdhr. T. Doesburg
dhr. J.H. Heijshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.H.Heijs.aspxdhr. J.H. Heijs
mw. D.E. Mouwenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.D.E.Mouwen.aspxmw. D.E. Mouwen
mw. dr. A. Slaarhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.dr.A.Slaar.aspxmw. dr. A. Slaar
dhr. J. Uddinghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.Udding.aspxdhr. J. Udding
dhr. S.V.R.C. Wolberinkhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.S.V.R.C.Wolberink.aspxdhr. S.V.R.C. Wolberink

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.