Moleculair biologisch onderzoek

In het onderzoeksmateriaal wordt door de zogenaamde amplificatietechniek gezocht naar de aanwezigheid van DNA of RNA van een micro-organisme. Deze techniek wordt door de hoge gevoeligheid steeds belangrijker binnen de medische microbiologie en zal steeds meer de klassieke technieken, zoals kweek en microscopie, gaan vervangen.
 
Het vaststellen van het juiste microbiologische onderzoek gebeurt na overleg met de behandelend arts, door de klinische gegevens van de patiënt met eerdere onderzoeksresultaten te combineren.
 
Met de uitkomsten van het microbiologische onderzoek kan de arts een diagnose stellen en de behandeling bepalen. De arts-microbioloog adviseert de behandelend arts hierbij.
 
Inleveren onderzoeksmateriaal en opvragen van uitslagen
Het materiaal dat onderzocht moet worden levert u in bij poli 7. De resultaten vraagt u op bij uw huisarts of behandelend arts. Het laboratorium geeft geen uitslagen rechtstreeks door aan u als patiënt.

 

 

Medische microbiologie en infectiepreventiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/medischemicrobiologieMedische microbiologie en infectiepreventieHet Medisch Microbiologisch Laboratorium, onderdeel van Comicro B.V., doet onderzoek naar micro-organismen die bij de mens infecties kunnen veroorzaken. Daarnaast is de afdeling nauw betrokken bij infectiepreventie.​

 

 

dhr. B.U. Ridwanhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.B.U.Ridwan.aspxdhr. B.U. Ridwan

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.