Implantaten

Het kan zijn dat u door een aandoening of ongeval één of meer tanden en/of kiezen - inclusief de wortel(s) - heeft verloren. In overleg met uw tandarts en kaakchirurg kunnen ontbrekende tanden en/of kiezen worden vervangen met een implantaat. Uw kaakchirurg onderzoekt eerst of uw kaak geschikt is voor implantaten.

Wat is een implantaat?
Een implantaat is een kunstwortel van metaal (titanium) in de vorm van een schroef. Als de kunstwortel stevig in het kaakbot is vastgegroeid, kan een kroon, brug of een gebit (klikgebit) op het implantaat of meerdere implantaten worden geplaatst.

Bij wie kunnen implantaten worden geplaatst?
In principe kunnen implantaten bij iedereen worden geplaatst, ongeacht de leeftijd. Maar er is wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor implantaten.

  • Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn waar implantaten in kunnen vastgroeien. Dit kan in de meeste gevallen worden beoordeeld met röntgenfoto’s. Als de kaak te smal of te laag is, is eerst een operatie nodig om de kaak met bottransplantatie geschikt te maken voor implantaten. Dit wordt pre-implantologie genoemd. Meer informatie vindt u in de brochure ‘Pre-implantologie, botopbouw van de kaak vóór of tijdens implantatie’.
  • Het tandvlees van uw eigen tanden en kiezen moet gezond zijn. Als dat niet zo is, moet het tandvlees eerst worden behandeld door een mondhygiënist en eventueel een parodontoloog. De schadelijke bacteriën worden met een kweek aangetoond en behandeld.
  • Een absolute voorwaarde voor een succesvolle behandeling met implantaten is een goede motivatie van de patiënt. Verder zijn goed onderhoud en goede mondhygiëne essentieel voor succes.
  • Nicotine heeft een negatieve invloed op de gezondheid van de mond en de genezing van wonden. Roken is dan ook een van de oorzaken waardoor het plaatsen van implantaten kan mislukken. Wij adviseren u daarom dringend om te stoppen met roken.

De behandeling
Zie de folders implantaten en pre-implantologie (rechts)

 

 

Implantatenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00612-NL.pdfImplantaten
Pre-implantologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00615-NL.pdfPre-implantologie

 

 

Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/mondziekten-kaak-en-aangezichtschirurgieMondziekten, kaak- en aangezichtschirurgieBij Mondziekten-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) kunt u terecht voor alle problemen rond uw mond en kaken.

 

 

dhr. J. Blankestijnhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.Blankestijn.aspxdhr. J. Blankestijn
dhr. R.J. Bunhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.J.Bun.aspxdhr. R.J. Bun
dhr. dr. A. Jovanovichttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.A.Jovanovic.aspxdhr. dr. A. Jovanovic
mw. D.C. Mulderhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.D.C.Mulder.aspxmw. D.C. Mulder
dhr. R.S.A. Snijdershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.S.A.Snijders.aspxdhr. R.S.A. Snijders
dhr. I.G.H. van der Tolhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.I.G.H.vanderTol.aspxdhr. I.G.H. van der Tol
mw. dr. M. Weijershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.dr.M.Weijers.aspxmw. dr. M. Weijers
dhr. R.W. Wijshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.W.Wijs.aspxdhr. R.W. Wijs

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.