Ontbrekende tand of kies

Het kan zijn dat u door tandvleesproblemen, tandbederf of een ongeval één of meerdere tanden en/of kiezen heeft verloren. In overleg met uw tandarts kunnen ontbrekende tanden en/of kiezen worden vervangen met behulp van een implantaat. Uw tandarts kan u voor een implantaat verwijzen naar de kaakchirurg.

Mogelijke klachten door een ontbrekende tand of kies
Het kan zijn dat u minder goed kunt kauwen en/of praten. Ook kan het vervelende gevolgen hebben voor uw uiterlijk.

Implantologievooronderzoek
Om te kijken of u in aanmerking komt voor implantaten onderzoeken wij uw kaak uitvoerig en nemen wij röntgenfoto’s. We kijken onder andere of u voldoende kaakbot heeft en of u een goede mondhygiëne heeft. Dit laatste zorgt er namelijk voor dat de wond na implantatie goed geneest. Gezond tandvlees is hierbij onontbeerlijk. Wij adviseren dan ook om eventuele tandvleesontstekingen te laten behandelen voor plaatsing van implantaten. Ook is gebleken dat implantologie bij rokers aanzienlijk minder succesvol is. Daarom adviseren wij nadrukkelijk om voor de behandeling te stoppen met roken.

Keuze voor mogelijkheden
Op basis van de resultaten uit het vooronderzoek informeren wij u uitvoerig over de mogelijkheden voor behandeling en de gevolgen daarvan. Mocht u onvoldoende kaakbot hebben, dan kunnen wij met een aparte operatie, pre-implantologie, uw kaak geschikt maken voor de implantaten. Als alles duidelijk is, dus zowel het behandelplan, de kosten en de eventuele afspraken die met uw tandarts gemaakt zijn, maken we een planning voor de operatie.

 

 

Implantatenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00612-NL.pdfImplantaten
Overkappingsprothese op implantatenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00614-NL.pdfOverkappingsprothese op implantaten
Pre-implantologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00615-NL.pdfPre-implantologie

 

 

Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/mondziekten-kaak-en-aangezichtschirurgieMondziekten, kaak- en aangezichtschirurgieBij Mondziekten-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) kunt u terecht voor alle problemen rond uw mond en kaken.

 

 

dhr. J. Blankestijnhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.Blankestijn.aspxdhr. J. Blankestijn
dhr. R.J. Bunhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.J.Bun.aspxdhr. R.J. Bun
dhr. dr. A. Jovanovichttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.A.Jovanovic.aspxdhr. dr. A. Jovanovic
mw. D.C. Mulderhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.D.C.Mulder.aspxmw. D.C. Mulder
dhr. R.S.A. Snijdershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.S.A.Snijders.aspxdhr. R.S.A. Snijders
dhr. I.G.H. van der Tolhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.I.G.H.vanderTol.aspxdhr. I.G.H. van der Tol
mw. dr. M. Weijershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.dr.M.Weijers.aspxmw. dr. M. Weijers
dhr. R.W. Wijshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.W.Wijs.aspxdhr. R.W. Wijs

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.