Snurken

In het Westfriesgasthuis kunt u terecht voor het aanmeten van een anti-snurkbeugel op de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie.

Slaapapneu
Via uw huisarts, tandarts, KNO-arts of longarts wordt u verwezen omdat u slaapapneu heeft. Sommige mensen hebben tijdens het slapen regelmatig ademstilstand. Zo’n ademstilstand noemt men een apneu. Wanneer een apneu worden veroorzaakt door snurken, kan dat leiden tot oververmoeidheid, concentratieproblemen en andere gezondheidsklachten.

Beugel
Als u snurkt, is uw ademhaling voor een deel geblokkeerd. Een anti-snurkbeugel is een van de mogelijkheden om dat te verhelpen. Voordat u een anti-snurkbeugel krijgt, doet een MKA-chirurg eerst onderzoek. De gebitssituatie, de occlusie, de conditie van het gebit, parodontium en kaakgewricht worden onderzocht. Er wordt ook een röntgenfoto gemaakt. Tijdens het bezoek krijgt u schriftelijk en mondeling informatie over de oorzaken, de risico’s en behandelingsmogelijkheden. Ook geven we u adviezen over leefstijl en slaaphygiëne.

Vervolg
De vervolgafspraak vindt plaats op het anti-snurkbeugel-spreekuur van de polikliniek MKA. Ellen Schokker en Debbie Ooms, klinisch prothesetechnici van 4Dental Tandtechniek, houden spreekuur op de dinsdagmiddag. Zij verzorgen de afdrukken en het aanmeten en plaatsen van de anti-snurkbeugel. U krijgt daarbij uitleg over mondhygiëne, onderhoud van de beugel en de mogelijke problemen. Na twee weken volgt nog een controle. Uw huisarts, tandarts of verwijzend specialist wordt van uw beugel op de hoogte gesteld.

Controle
Ongeveer één keer per jaar controleert de MKA-chirurg uw beugel.

 

 

 

 

Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/mondziekten-kaak-en-aangezichtschirurgieMondziekten, kaak- en aangezichtschirurgieBij Mondziekten-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) kunt u terecht voor alle problemen rond uw mond en kaken.

 

 

dhr. J. Blankestijnhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.Blankestijn.aspxdhr. J. Blankestijn
dhr. R.J. Bunhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.J.Bun.aspxdhr. R.J. Bun
dhr. dr. A. Jovanovichttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.A.Jovanovic.aspxdhr. dr. A. Jovanovic
mw. D.C. Mulderhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.D.C.Mulder.aspxmw. D.C. Mulder
dhr. R.S.A. Snijdershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.S.A.Snijders.aspxdhr. R.S.A. Snijders
dhr. I.G.H. van der Tolhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.I.G.H.vanderTol.aspxdhr. I.G.H. van der Tol
mw. dr. M. Weijershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.dr.M.Weijers.aspxmw. dr. M. Weijers
dhr. R.W. Wijshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.W.Wijs.aspxdhr. R.W. Wijs

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.