Aandoeningen aan uw oogleden

Wanneer u last heeft van uw oogleden bekijkt de arts aan de hand van uw klachten wat de aandoening aan de oogleden is en hoe u wordt behandeld.

Aandoeningen aan de oogleden

  • Dermatochalasis (ooglidcorrectie ter verwijdering van overtollig huid in de oogleden) 
  • Ptosis (Een hangend bovenooglid)
  • Ectropion (naar buiten gedraaid onderooglid)
  • Entropion (naar binnen gedraaid onderooglid)
  • Bultje/talgklierzwelling (chalazion)

Uw klacht
U heeft last van uw ooglid. Dit kan de bovenkant maar ook de onderkant van uw ooglid zijn. Vaak heeft u meerdere klachten zoals slecht zien, pijn aan het oog of een geïrriteerd oog.

De behandeling
De behandeling aan de oogleden is afhankelijk van de aandoening. In onderstaande video vindt u hoe u uw oogleden kunt reinigen en masseren.

Bron: Oogziekenhuis

Resultaat
Uw klachten zijn verholpen.

 

 

Vergoeding van bovenooglidcorrectiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00701-NL.pdfVergoeding van bovenooglidcorrectie

 

 

Oogheelkundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

 

 

dhr. L.M. van Beekhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.L.M.vanBeek.aspxdhr. L.M. van Beek
dhr. R.A. Borsjehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.A.Borsje.aspxdhr. R.A. Borsje
mw. M.A. Breedijkhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.M.A.Breedijk.aspxmw. M.A. Breedijk
mw. dr. N. Klaassen-Broekemahttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw. dr. N. Klaassen - Broekema.aspxmw. dr. N. Klaassen-Broekema

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.