Optometristen

De optometrist is opgeleid om het gezonde oog van het ongezonde oog te onderscheiden. Hij of zij heeft algemene medische kennis van het oog en gebruikt de aanwezige moderne diagnostische mogelijkheden. Uiteraard kan de optometrist ook een bril of contactlenzen voorschrijven. Wanneer hij/zij twijfelt aan de gezondheid van uw oog, wordt u naar de oogarts verwezen.

De optometristen houden zelfstandig spreekuur. Die spreekuren staan onder supervisie van een oogarts. Wanneer de optometrist een oog als gezond beschouwt, heeft u geen afspraak met de oogarts. Als de optometrist twijfelt, wordt altijd een oogarts geraadpleegd.

Door invoering van deze spreekuren wordt u eerder geholpen. De wachttijden voor een bezoek aan onze polikliniek worden korter. Wij streven ernaar om u op de afgesproken tijd te behandelen.

 

 

Oogheelkundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.