Uw eerste bezoek

​Als u nog niet eerder in het ziekenhuis bent ingeschreven, is het belangrijk dat u zich inschrijft bij de inschrijfbalie van het ziekenhuis. De inschrijfbalie is vlakbij de receptie in de centrale hal op de begane grond. Houdt u wel rekening met enige wachttijd in verband met uw afspraak.

Bezoek aan de polikliniek
Voor een eerste bezoek aan de polikliniek oogheelkunde heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig (soms is die al naar ons verstuurd door de huisarts). Aan de hand van die verwijsbrief kan de afsprakenmedewerker u de juiste afspraak geven. Wilt u 10 minuten eerder komen dan uw afspraaktijd? Dat is nodig voor de administratieve verwerking van uw bezoek.

Wat neemt u mee?
Bij uw bezoek aan de polikliniek vragen wij u het volgende mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, id. of rijbewijs)
  • Uw afspraakkaart
  • Uw zorgverzekeringspas
  • Uw verwijsbrief (tenzij de huisarts die al naar ons heeft verstuurd)
  • Lijst met medicijnen die u gebruikt
  • Gegevens van uw brilsterkte of contactlenzen
  • Evt. contactlenshouder, vloeistoffen en een reservebril
  • Zonnebril

Oogdruppels en bijwerkingen
Voor het onderzoeken van uw ogen maken wij gebruik van oogdruppels. Die zorgen ervoor dat de pupillen groter worden. Een bijwerking van deze druppels is dat u tijdelijk wazig gaat zien en lichtschuw wordt. Dit kan een paar uur aanhouden (afhankelijk van de soort druppels is dat 3 à 8 uur). Wij raden u dan ook aan om na het onderzoek niet zelf aan het verkeer deel te nemen (zowel auto als fiets) maar u terug te laten rijden of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Duur van de afspraak
Gemiddeld genomen duurt een eerste bezoek aan de polikliniek 45-60 minuten. Dat is inclusief vooronderzoek dat gedaan wordt door de TOA of optometrist, inwerktijd van de druppels en het vervolgonderzoek.

Arts-assistenten
U kunt een afspraak krijgen op het spreekuur van de arts-assistent. Dat is een oogarts in de laatste fase van de opleiding. Het spreekuur wordt onder supervisie van een oogarts gedaan.

 Route

U vindt de poli oogheelkunde (20) op de begane grond. Klik op de plattegrond voor een vergrote weergave.

 

 

Oogheelkundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

Mobile Menu
Zoeken.