Hoge oogdruk

​Glaucoom is een ziekte aan de oogzenuw van het oog. Daarbij is de oogdruk meestal verhoogd. Als het niet wordt behandeld, kan glaucoom leiden tot blindheid. 

Uw klachten
In de meeste gevallen voelt u een verhoogde oogdruk niet en krijgt u pas in een later stadium klachten. U kunt dan last krijgen van:

 • Minder goed zien
 • Gezichtsveld neemt af
 • Gezichtsscherpte neemt af


De behandelingen

 • Oogdruppels
  Uw arts schrijft u oogdruppels voor die bij het stadium van het glaucoom passen en die de oogdruk verminderen.
 • Laserbehandeling
  De laserbehandeling is een vervolg op de oogdruppels wanneer zij de oogdruk niet voldoende verlagen. Afhankelijk van de oogdruk wordt er een passende laserbehandeling voor u bepaald door de arts.
 • Operatie
  Tijdens een operatie wordt er een extra afvoer in het oog gemaakt, met als doel de oogdruk te verlagen. Er zijn twee operatietechnieken:

  • extra afvoer via een buisje (Baerveldt)

  • extra afvoer via een luikje onder het oogwit (Trabeculectomie)

Het resultaat
Het doel van het verlagen van de oogdruk is om uw zicht en gezichtsveld te stabiliseren en te voorkomen dat uw klachten toenemen. Het resultaat van de behandeling is sterk afhankelijk van de ernst van de aandoening. Uw oogarts kan u daar meer informatie over geven.

 Voorlichtingsbijeenkomsten

 

 

 

 

Hoge oogdrukhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/OOG-Hogeoogdruk-folder.pdfHoge oogdruk

 

 

Oogheelkundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

 

 

dhr. L.M. van Beekhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.L.M.vanBeek.aspxdhr. L.M. van Beek
dhr. R.A. Borsjehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.A.Borsje.aspxdhr. R.A. Borsje
mw. M.A. Breedijkhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.M.A.Breedijk.aspxmw. M.A. Breedijk
mw. dr. N. Klaassen-Broekemahttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw. dr. N. Klaassen - Broekema.aspxmw. dr. N. Klaassen-Broekema

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.