Keratoconus

Het hoornvlies is het voorste deel van het oog. Door dit heldere venster komt er licht in het oog. Een troebel hoornvlies of een beschadigd hoornvlies belemmert de lichtval in het oog. Het netvlies in het oog kan geen helder beeld ontvangen en u kunt minder goed zien.

Wanneer u last heeft van een Keratoconus zakt het hoornvlies naar voren in de vorm van een kegel. De oorzaak is een aangeboren verzwakking van het hoornvlies.  De uiterste behandeling van een keratoconus is een hoornvliestransplantatie.

Uw klachten

  • Slecht zien
  • Geen helder beeld
  • Verandering in de gezichtsscherpte
  • Vermindering in zicht
  • Troebel hoornvlies

De behandelingen

Bril
Het begin stadium van een keratoconus kan de gezichtsscherpte worden behandeld met een bril of contactlenzen.

Cross-linking
Ook kan er met behulp van cross-linking de achteruitgang van het hoornvlies vertraagd worden. Bij cross-linking wordt de structuur, stijfheid en stabiliteit van het hoornvlies verbeterd.

Hoornvliesringen
Hoornvliesringen worden geplaatst in de buitenste rand van het hoornvlies in uw oog. Er worden een of twee halfcirkelvormige ringen in de middelste laag van het hoornvlies geplaatst.

Operatie
Tijdens de operatie worden er boogvormige tunnels gemaakt in de middelste laag van het hoornvlies. Daarin worden de halfcirkelvormige ringen geplaatst.

Hoorntransplantatie
Als het hoornvlies blijvend troebel is geworden kan het alleen worden hersteld door een nieuw hoornvlies. Dat gebeurt door transplantatie. Het nieuwe hoornvlies is afkomstig van een donor. Dat betekent dat u moet wachten tot er een hoornvlies beschikbaar is.

Resultaat
Uw klachten zijn verminderd, u kunt beter zien en u heeft geen last meer van de verzakking van het hoornvlies.  

 

 

 

 

Oogheelkundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

 

 

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 "Mijn zicht is weer 100%"

Na diverse instellingen, doktoren en opticiens bezocht te hebben zonder resultaat ben ik op de afdeling Oogheelkunde van het WFG te Hoorn terechtgekomen ivm slechts slechter worden zicht. Dr. Rijneveld en haar team constateerden snel waar de klachten vandaan kwamen met als gevolg een hoornvliestransplantatie. Mede dankzij de juiste diagnose en behandeling is mijn zicht nu weer 100%. Lees verder

Jacco de Groot
Mobile Menu
Zoeken.