Staar

Staar is een vertroebeling (cataract) van de ooglens die het zicht verstoort. Er kan nu geen scherp beeld worden gevormd. De lichtstralen worden die in het oog komen worden verstoord door de troebele delen in de lens. Wanneer u geen last heeft van de aandoening is de lens helder en doorzichtig.

Wat is de klacht?

  • Vermindering in het zicht
  • Vermindering van gezichtsscherpte
  • Wazig beeld
  • Kleuren zijn minder fel


De behandeling
Staar kan alleen door een operatie worden verholpen. De troebele lens wordt uit het eigen lenszakje verwijderd en er wordt een kunstlens in het eigen lenszakje geplaatst. Vóór en na uw staaroperatie verblijft u in het Oogheelkundig dagcentrum

Resultaat
U kunt weer goed zien, mits er geen andere oogafwijkingen aan uw oog zijn die het zien kunnen verminderen.

Filmpjes

​Van staar naar beter
Bron: Oogziekenhuis
Oogdruppelen: hoe doe je dat?​

 

 

 

 

Oogheelkundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

 

 

dhr. L.M. van Beekhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.L.M.vanBeek.aspxdhr. L.M. van Beek
dhr. R.A. Borsjehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.R.A.Borsje.aspxdhr. R.A. Borsje
mw. M.A. Breedijkhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.M.A.Breedijk.aspxmw. M.A. Breedijk

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 "In goede handen"

Onlangs heb ik met succes twee staaroperaties ondergaan, een voor mij zeer emotioneel beladen aangelegenheid. De behandeling door Dr. Van Beek, collega's en assistentes en hun aandacht gaven mij de overtuiging dat ik in goede handen was, en namen mijn ongerustheid weg. Bijzonder was ook te ervaren dat een jonge vrouw, Gamze, aandacht, vriendelijkheid en accuratesse zo goed in zich verenigde. U kunt terecht trots op allen zijn.
 
Herman Arentsen
Mobile Menu
Zoeken.