Kijkoperatie vanwege knieklachten

Bij een kijkoperatie (arthroscopie) van de knie worden er 2 of 3 kleine (ongeveer 5mm) gaatjes gemaakt in de knie. Door die gaatjes wordt er een buis met aan het einde een camera in de knie geschoven. De arts kan de camera in de knie draaien en kan op die manier de knie aan de binnen kant bekijken. Via een tweede gaatje kan een instrument worden ingebracht waarmee losse stukjes kraakbeen of meniscus kunnen worden verwijderd. Via het derde gaatje wordt het vocht waarmee de knie tijdens de operatie gespoeld wordt weer afgevoerd.

De behandeling
Tijdens de operatie zoekt de arts naar beschadigingen in de knie. De meniscus, de kruisbanden, het slijmvlies en het kraakbeen kunnen goed worden bekeken.
Tijdens de kijkoperatie probeert de arts u meteen te behandelen. De arts kan dan bijvoorbeeld losse stukjes kraakbeen weg halen, het gescheurde deel van de meniscus verwijderen of resten van een gescheurde voorste kruisband verwijderen.
Er zijn meerdere manieren van anesthesie (verdoven). U kunt met een ruggeprik worden verdoofd of de operatie onder algehele narcose ondergaan..
 
Na de operatie
- Krijgt u een verslag van de operatie mee
- Krijgt u een elastische kous
- Krijgt u een telefonische controle afspraak bij de orthopeed
- Heeft u een afspraak op de afdeling Fysiotherapie
- Gedurende twee weken geen lopend en staand werk doen.
- Sporten mag weer vanaf 6 weken na de operatie
Een paar uur na de operatie krijgt u van de fysiotherapeut instructies. U krijgt te horen welke kniebewegingen u de eerste week na de operatie niet mag doen.

 

 

Kijkoperatie van de knie (arthroscopie knie)https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00710-NL.pdfKijkoperatie van de knie (arthroscopie knie)

 

 

Fysiotherapiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/fysiotherapieFysiotherapieFysiotherapie houdt zich bezig met het fysiek​ functioneren van de mens. De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt u als u klachten heeft bij uw houding of wanneer u beweegt.
Orthopediehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/orthopedieOrthopedieBij Orthopedie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met bewegen. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door botten, gewrichten, spieren, pezen of banden.

 "Extreem tevreden"

Gistermiddag heb ik een kijkoperatie ondergaan aan mijn knie. Ik ben extreem tevreden over zuster Janny (ik hoop dat ik haar naam goed heb. Het is in ieder geval een zuster die al 35 jaar werkzaam is in het ziekenhuis). Deze zuster heeft de hele dag heel hard gewerkt om alles perfect te laten verlopen. Zij verdient een zeer groot compliment. Ik ben geholpen door dr. Kraaneveld en ik ben ook heel tevreden over zijn inzet. Ik heb nog geen pijn gehad en mijn knie begint al te slinken. Naar mijn mening heeft deze specialist uitstekend werk verricht.
Met vriendelijke groet,
Steven Appels

 

 

Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 

 

dhr. J.G.A. Amayahttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.G.A.Amaya.aspxdhr. J.G.A. Amaya
mw. G.C. Huitemahttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.G.C.Huitema.aspxmw. G.C. Huitema
dhr. E.C. Kraaneveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.E.C.Kraaneveld.aspxdhr. E.C. Kraaneveld
dhr. W.C. Nevehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.W.C.Neve.aspxdhr. W.C. Neve
dhr. dr. J. Steenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.J.Steens.aspxdhr. dr. J. Steens
dhr. A.J. Wijgmanhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.A.J.Wijgman.aspxdhr. A.J. Wijgman

 Speciaal spreekuur

Mobile Menu
Zoeken.