Een nieuwe heup (Snel op de been)

Als u in het Westfriesgasthuis een nieuwe heup of knie krijgt, gebeurt dat in het ‘Snel op de been’ programma. Dat betekent dat alle energie na de operatie gericht is op een spoedig herstel. Zo maakt u vier tot zes uur na de operatie alweer de eerste stappen met de fysiotherapeut en kunt u over het algemeen na twee dagen alweer naar huis. Uw eigen omgeving is immers vaak de beste om te herstellen. U bent immers niet ziek, maar heeft tijdelijk last van ongemak: uw versleten heup of knie.​

Bekijk hoe het ‘Snel op de been programma’ stap voor stap werkt​.

​​​​​​​​​​​Wanneer een nieuwe heup?
U kunt in aanmerking komen voor een nieuwe heup als uw eigen heup versleten is. Het heupgewricht is een kogelgewricht en bestaat uit een kop en een kom. Normaal gesproken glijdt bij lopen en bewegen de kop van het dijbeen soepel rond in de kom van het bekken. Dat kan omdat er op de kop en in de kom een laag kraakbeen zit. Het kraakbeen kan van kwaliteit verminderen. Dat is slijtage (artrose), in de volksmond ook wel een versleten heup genoemd. Slijtage van de heup kan meerdere oorzaken hebben. Het kan ontstaan door aangeboren heupafwijkingen, beschadiging van het gewrichtsoppervlak (bijvoorbeeld na een botbreuk), of na een ontsteking (bijvoorbeeld bij reuma). Een kunstheup of heupprothese is een vervanging van uw eigen heupgewricht. Zowel de heupkop als de heupkom wordt vervangen.

 

 

Infectiepreventiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00702-NL.pdfInfectiepreventie

 

 

Anesthesie en operatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/anesthesie-en-operatieAnesthesie en operatieDe afdeling Anesthesie en operatie houdt zich bezig met verdoving bij operaties en ingrepen. De afdeling is onderverdeeld in de poli preoperatief en de anesthesie in de operatiekamers.
Orthopediehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/orthopedieOrthopedieBij Orthopedie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met bewegen. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door botten, gewrichten, spieren, pezen of banden.

 

 

dhr. J.G.A. Amayahttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.G.A.Amaya.aspxdhr. J.G.A. Amaya
mw. G.C. Huitemahttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.G.C.Huitema.aspxmw. G.C. Huitema
dhr. E.C. Kraaneveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.E.C.Kraaneveld.aspxdhr. E.C. Kraaneveld
dhr. W.C. Nevehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.W.C.Neve.aspxdhr. W.C. Neve
dhr. A.J. Wijgmanhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.A.J.Wijgman.aspxdhr. A.J. Wijgman

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.