Schouderklachten

De schouder bestaat uit twee verschillende gewrichten:

A.    Binnen het ene gewricht bewegen het sleutelbeen en het bovenste gedeelte van het schouderblad ten opzichte van elkaar. Op basis van de Latijnse namen heet dit gewricht het acromioclaviculaire gewricht, of AC-gewricht (A).
B.    Het andere gewricht laat de bovenarm en de gewrichtskom van het schouderblad ten opzichte van elkaar bewegen. Dit gewricht heet het glenohumerale gewricht (B).

Pijn in de schouder komt vaak voor en gaat vaak gepaard met hoofdpijn, rugpijn, spierpijn en nekpijn. Er zijn verschillende oorzaken van schouderpijn, zoals artrose (slijtage), overbelasting, inklemming van een pees of door een trauma. Doordat de schouder een complex gewricht is, is het soms lastig de oorzaak te achterhalen. Een orthopedisch chirurg kan u daarbij helpen.

Lees meer over een behandeling van schouderklachten in de folders aan de rechterkant.

 

 

Arthrose in de schouderhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00726-NL.pdfArthrose in de schouder
Frozen Shoulderhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00740-NL.pdfFrozen Shoulder
Impingement Schouder (SAPS)https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-01084-NL.pdfImpingement Schouder (SAPS)
Patiënten informatie infiltratie heupen en schoudershttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00734-NL.pdfPatiënten informatie infiltratie heupen en schouders
Schouder arthroscopische ventrale stabilisatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-01199-NL.pdfSchouder arthroscopische ventrale stabilisatie
Schouderkapsel hechtenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00717-NL.pdfSchouderkapsel hechten
Schouderkapsel inkorten (arthroscopische ventrale stabilisatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00716-NL.pdfSchouderkapsel inkorten (arthroscopische ventrale stabilisatie
Schouderprothesehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00720-NL.pdfSchouderprothese
Sleutelbeen-uiteinde verwijderen (laterale clavicula resectie)https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00718-NL.pdfSleutelbeen-uiteinde verwijderen (laterale clavicula resectie)

 

 

dhr. E.C. Kraaneveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.E.C.Kraaneveld.aspxdhr. E.C. Kraaneveld
dhr. W.C. Nevehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.W.C.Neve.aspxdhr. W.C. Neve
dhr. A.J. Wijgmanhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.A.J.Wijgman.aspxdhr. A.J. Wijgman

 

 

Orthopediehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/orthopedieOrthopedieBij Orthopedie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met bewegen. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door botten, gewrichten, spieren, pezen of banden.

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.