Een nieuwe knie (Snel op de been)

​Als u in het Westfriesgasthuis een nieuwe heup of knie krijgt, gebeurt dat in het ‘Snel op de been’ programma. Dat betekent dat alle energie na de operatie gericht is op een spoedig herstel. Zo maakt u vier tot zes uur na de operatie alweer de eerste stappen met de fysiotherapeut en kunt u over het algemeen na twee dagen alweer naar huis. Uw eigen omgeving is immers vaak de beste om te herstellen. U bent immers niet ziek, maar heeft tijdelijk last van ongemak: uw versleten heup of knie.​
 


Wanneer een nieuwe knie?
Het kniegewricht is een scharniergewricht. Het bestaat uit drie botdelen: het scheenbeen, het dijbeen en de knieschijf. De uiteinden daarvan zijn bedekt met een laagje kraakbeen. Deze kraakbeenlaag is elastisch en kan schokken en stoten opvangen, zodat de knie soepel kan bewegen. Het kniegewricht kan zo ernstig beschadigd zijn, dat vervanging door een knieprothese noodzakelijk is.​ Een kunstknie of knieprothese is een vervanging van uw eigen kniegewricht.​

Elk jaar meer dan 300 knieprotheses
In het Westfriesgasthuis wordt al meer dan 10 jaar de knieprothese van NexGen knieprothese gebruikt. Een onderzoek waarbij bijna 23.000 patiënten werd gevraagd hoe tevreden zij zijn met hun knieprothese laat zien dat de NexGen prothese het beste scoort. Zie de grafiek hieronder. Deze prothese wordt nu zelfs in andere onderzoeken gebruikt als voorbeeld van hoe een knieprothese zou moeten scoren. In het Westfriesgasthuis worden elk jaar meer dan 300 knieprotheses geplaatst.

 

 

Infectiepreventiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00702-NL.pdfInfectiepreventie

 

 

Anesthesie en operatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/anesthesie-en-operatieAnesthesie en operatieDe afdeling Anesthesie en operatie houdt zich bezig met verdoving bij operaties en ingrepen. De afdeling is onderverdeeld in de poli preoperatief en de anesthesie in de operatiekamers.
Orthopediehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/orthopedieOrthopedieBij Orthopedie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met bewegen. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door botten, gewrichten, spieren, pezen of banden.

 

 

dhr. J.G.A. Amayahttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.G.A.Amaya.aspxdhr. J.G.A. Amaya
mw. G.C. Huitemahttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.G.C.Huitema.aspxmw. G.C. Huitema
dhr. E.C. Kraaneveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.E.C.Kraaneveld.aspxdhr. E.C. Kraaneveld
dhr. W.C. Nevehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.W.C.Neve.aspxdhr. W.C. Neve
dhr. dr. J. Steenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.J.Steens.aspxdhr. dr. J. Steens

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 "Werkelijk een gouden team"

Op 29 januari j.l. ontving ik een prothese in de rechterknie.  Ik wil alle betrokkenen feliciteren met het beoogde resultaat.  Zonder veel angst ben ik alle fasen van de operatie en nazorg doorgekomen. Hartelijk dank voor de persoonlijke aandacht en belangstelling die ik in alle disciplines mocht ontvangen.
Jullie zijn werkelijk een gouden team.
Hartelijke groet,
Gerald Rik
Mobile Menu
Zoeken.