Afstaande oren

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Een oorcorrectie vindt plaats wanneer de uitwendige oorschelp afwijkt. Er zijn verschillende afwijkingen mogelijk. De bekendste is de flapoor. 

Wat is de behandeling? 
Er zijn verschillende operaties mogelijk voor verschillende afwijkingen. De behandeling kan alleen plaatsvinden als het kraakbeen stevig genoeg is. Dat is vanaf zeven jaar.

Een oorcorrectie valt niet onder de basisverzekering. Dit betekent dat er altijd een machtiging bij de verzekering aangevraagd moet worden voordat een operatie kan plaatsvinden. Dit wordt gedaan bij uw bezoek aan de plastisch chirurg.

Elke operatie wordt onder narcose uitgevoerd. Door een snee te maken aan de achterkant van het oor brengt de chirurg het kraakbeen in de juiste vorm en zet hij de oorschelp in de juiste stand. De huid wordt gehecht met een oplosbare hechting. Daarna wordt er een hoofdverband aangebracht, dat ervoor zorgt dat de verbandgazen op hun plek blijven zitten. De operatie duurt 45 tot 60 minuten.

Het resultaat 
Na negen tot twaalf maanden staan de oorschelpen permanent in de juiste stand.

 

 

Informatie Oorcorrectiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00015-NL.pdfInformatie Oorcorrectie

 

 

Plastische chirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/plastischechirurgiePlastische chirurgieOp deze afdeling helpen wij u met reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld bij een nieuwe borst na amputatie. Omdat handen ingewikkelde lichaamsdelen zijn, helpt de plastisch chirurg ook bij behandelingen aan de hand en pols.

 

 

dhr. dr. P.D.L. Kuypershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.D.L.Kuypers.aspxdhr. dr. P.D.L. Kuypers

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.