Carpaal tunnelsyndroom (operatie)

​​​​De klachten die door een carpaal tunnelsyndroom worden veroorzaakt zijn tintelingen en pijn in de hand. Dat komt door het peesblad, dat ter hoogte van de pols tegen één van de zenuwen drukt die naar de hand gaan.

Wat is de behandeling? 
De behandeling wordt door de plastisch chirurg uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U gaat dus niet onder narcose, want de operatie duurt ongeveer 15 minuten. De plastisch chirurg maakt een drie cm lange snee tussen de pols en de handpalm. Die loopt in de richting van de ringvinger. Daarna snijdt de plastisch chirurg het peesblad door en plaatst een kleine drain. Dat is een klein slangetje dat ervoor zorgt dat er geen overtollig bloed en wondvocht in de hand gaat zitten. Vervolgens wordt de wond gehecht en krijgt u een drukverband tegen de zwelling. De drain wordt verwijderd voordat u naar huis gaat. Deze behandeling heet een neurolyse nervus medianus.

​​​​​​​​

 

 

Carpaal Tunnel syndroomhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00005-NL.pdfCarpaal Tunnel syndroom

 

 

Neurologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/neurologieNeurologieBij Neurologie kunt u onder andere behandeld worden voor ziektes van het zenuwstelsel, spierstelsel of de hersenen. Bijvoorbeeld als u een beroerte, een hernia of epilepsie heeft gehad.
Plastische chirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/plastischechirurgiePlastische chirurgieOp deze afdeling helpen wij u met reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld bij een nieuwe borst na amputatie. Omdat handen ingewikkelde lichaamsdelen zijn, helpt de plastisch chirurg ook bij behandelingen aan de hand en pols.

 

 

dhr. dr. P.D.L. Kuypershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.D.L.Kuypers.aspxdhr. dr. P.D.L. Kuypers

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.