Grote borsten (borstverkleining)

​​​​​​​​​​​​​​Veel vrouwen hebben last van te zware en/of hangende borsten. Door het gewicht van de borsten kunnen vrouwen rug-, schouder- en/of nekklachten krijgen. 

Wat is de behandeling? 
U ondergaat een operatie om uw borsten te verkleinen (mammahypertrofie). Om in aanmerking te komen voor een borstverkleining, wordt door de verzekering wel een aantal eisen gesteld. Bijvoorbeeld geen overgewicht (BMI > 30) en een cupmaat van minstens dubbel D. Ook is vooraf een machtiging nodig van uw verzekering. De arts zal deze machtiging aanvragen.

De operatie van de borsten vindt plaats onder volledige narcose. U bent dus niet bij bewustzijn en u zal worden opgenomen in het ziekenhuis. De plastisch chirurg zal tijdens de operatie zo veel mogelijk rekening houden met uw wensen, zoals de vorm, grootte en stevigheid.

Tijdens de operatie wordt een deel van het borstklierweefsel en de huid verwijderd en wordt de tepel verplaatst. Het model van de nieuwe borst wordt kleiner. Rond beide tepelhoven ontstaat een cirkelvormig litteken. Ook komt er een litteken in de huidplooi onder de borst en in verticale richting tussen de tepel en de plooi onder de borst. De wonden worden met (fijn) hechtmateriaal gehecht. Twee weken na de operatie volgt een controle op het spreekuur.

 

 

Borstverkleining (Leefregels)https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00038-NL.pdfBorstverkleining (Leefregels)

 

 

Plastische chirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/plastischechirurgiePlastische chirurgieOp deze afdeling helpen wij u met reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld bij een nieuwe borst na amputatie. Omdat handen ingewikkelde lichaamsdelen zijn, helpt de plastisch chirurg ook bij behandelingen aan de hand en pols.

 

 

dhr. dr. P.D.L. Kuypershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.D.L.Kuypers.aspxdhr. dr. P.D.L. Kuypers

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.