Gynaecomastie (verwijdering van borstklierweefsel)

Pasgeboren meisjes en jongens hebben klierweefsel achter de tepel. Bij meisjes ontstaat er in de puberteit borstvorming. Bij jongens verdwijnt het klierweefsel over het algemeen in de kindertijd. Het kan voorkomen dat jongens tijdens de puberteit last krijgen van opgezwollen borstklieren. Dat is dan aan beide tepels het geval. Het kan ook voorkomen dat de borstklier zich aan één kant ontwikkelt. De vergroting kan een paar jaar blijven bestaan maar, is vaak van korte duur. Er is vaak geen oorzaak te vinden voor de aandoening. De ontwikkeling van klierweefsel kan ontstaan bij overgewicht. Het teveel van borst(klier)weefsel wordt (vaak) storend ervaren. Met een operatie kan dat worden verholpen. Deze operatie valt niet onder de basisverzekering, dit betekend dat vooraf een machtiging aangevraagd moet worden bij de verzekering. Dit regeld de afdeling plastisch chirurgie voor u bij uw bezoek aan de polikliniek.

Wat is de behandeling?  
U ondergaat een operatie, die onder narcose plaatsvindt. Er wordt een halfrond sneetje gemaakt onder de tepelhof. Door de opening wordt het teveel aan klierweefsel of vet verwijderd. Daarna wordt er een drain geplaatst. Een drain is een klein slangetje wat er voor zorgt dat er geen overtollig bloed en wondvocht ontstaat. De drain wordt verwijderd voor u naar huis gaat. Het kan noodzakelijk zijn om bij de klierweefsels het omliggende vet met liposuctie te verwijderen. De plastisch chirurg bespreekt deze mogelijkheid met u voor de operatie. 

Voor vragen, afspraken of informatie kunt u op maandag, dinsdag en donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur bellen naar 0229 257 250.

​​​​​​​​​​​

 

 

Informatie gynaecomastiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00019-NL.pdfInformatie gynaecomastie

 

 

Plastische chirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/plastischechirurgiePlastische chirurgieOp deze afdeling helpen wij u met reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld bij een nieuwe borst na amputatie. Omdat handen ingewikkelde lichaamsdelen zijn, helpt de plastisch chirurg ook bij behandelingen aan de hand en pols.

 

 

dhr. dr. P.D.L. Kuypershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.D.L.Kuypers.aspxdhr. dr. P.D.L. Kuypers

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.