Kapselvorming bij borstprotheses

​​​​​​​

Het implanteren van borstprothesen is een snelle en betrouwbare methode voor het vergroten van de borsten. Elk lichaamsvreemd materiaal wordt door het lichaam omhuld door een dunne laag bindweefsel (kapsel). Bij sommige patiënten kan het kapsel gaan schrompelen. Daardoor kan de borst hard worden, pijn gaan doen of van vorm veranderen. Naar dat fenomeen is heel wat onderzoek gedaan maar de oorzaak is nog onbekend. 

Bij gebruik van prothesen met een ruw oppervlak is de kans op een verschrompeling van het kapsel verminderd. De ingreep valt niet onder de basisverzekering en er moet vooraf een aanvraag worden gedaan bij uw verzekering. Uw arts vraagt de machtiging aan bij uw zorgverzekeraar. 

Wat is de behandeling?  
U ondergaat een operatie, die onder narcose plaatsvindt. De chirurg verwijdert door de borstplooi (via het  litteken) het kapsel en de prothese. Er kan op dat moment een nieuwe prothese worden aangebracht. De maat en de prothese worden voor de operatie bepaald. Dat wordt tijdens het eerste spreekuur met u overlegd. 

Het resultaat 
Na ongeveer twaalf maanden is het eindresultaat te beoordelen. De genezing van de littekens is niet te voorspellen, dat verschilt per persoon. 

​​​​​​​​​​

 

 

Kapselvorming bij borstprotheseshttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/PC Kapselvorming-folder.pdfKapselvorming bij borstprotheses

 

 

Plastische chirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/plastischechirurgiePlastische chirurgieOp deze afdeling helpen wij u met reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld bij een nieuwe borst na amputatie. Omdat handen ingewikkelde lichaamsdelen zijn, helpt de plastisch chirurg ook bij behandelingen aan de hand en pols.

 

 

dhr. dr. P.D.L. Kuypershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.D.L.Kuypers.aspxdhr. dr. P.D.L. Kuypers

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.