Behandeling van littekens

​​​Een litteken ontstaat tijdens het genezingsproces van een wond, in de vorm van littekenweefsel (bindweefsel). 

Wat is de behandeling?  
De verbetering van een litteken hangt van meerdere factoren af. Uw huidtype, het soort litteken en de plaats van het litteken. Tijdens het eerste consult wordt een foto bij de medisch fotograaf gemaakt. Aansluitend heeft u een afspraak met de verpleegkundige van de polikliniek Plastische chirurgie. De verpleegkundige zal u naar aanleiding van de klachten adviseren wat u aan het litteken kunt (laten) doen. Verder krijgt u uitleg over de operatietechniek of behandeling die voor u het meest geschikt is. Ook zullen de voor- en nadelen van de mogelijkheden met u besproken worden. Na een keuze voor een behandeling en na overleg met de plastisch chirurg neemt de verpleegkundige de behandeling met u door.

Als een operatieve correctie nodig is, is vooraf een machtiging nodig van uw verzekering. De arts vraagt deze machtiging aan.

Het resultaat 
Het litteken verdwijnt niet na de behandeling, maar wordt wel minder opvallend.

​​​​​​​​​​

 

 

Informatie littekencorrectiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00028-NL.pdfInformatie littekencorrectie
Littekencorrectiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/Littekens-folder.pdfLittekencorrectie

 

 

Plastische chirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/plastischechirurgiePlastische chirurgieOp deze afdeling helpen wij u met reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld bij een nieuwe borst na amputatie. Omdat handen ingewikkelde lichaamsdelen zijn, helpt de plastisch chirurg ook bij behandelingen aan de hand en pols.

 

 

dhr. dr. P.D.L. Kuypershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.D.L.Kuypers.aspxdhr. dr. P.D.L. Kuypers

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.