Kinderrevalidatie - ​Samen een stapje verder

Door een (medische) aandoening kunnen kinderen problemen krijgen op alle gebieden van het functioneren. Soms leidt dat ertoe dat zij worden beperkt in hun alledaagse bezigheden en kunnen ze misschien niet in alle opzichten meekomen met hun leeftijdsgenoten.

De bedoeling van kinderrevalidatie is dat die problemen zo veel mogelijk verminderd worden. En dat het kind, als er sprake is van een blijvende beperking, daar toch zo goed mogelijk mee kan omgaan.

Als uw kind is doorverwezen voor revalidatie, heeft u eerst een gesprek met de revalidatiearts. Die stelt vast welke problemen er precies zijn en hoe die het beste behandeld kunnen worden. Het kan zijn dat uw kind vervolgens wordt doorverwezen naar één of meer behandelaars, zoals een fysiotherapeut, een ergotherapeut of een logopedist. Soms is het nodig dat uw kind eerst een observatieprogramma van zes weken doorloopt, zodat we beter kunnen vaststellen wat de beste behandeling is.

Kinderrevalidatie is in het Westfriesgasthuis altijd op de polikliniek: uw kind wordt niet opgenomen, maar komt steeds op afspraak bij een van de behandelaars. De revalidatiearts coördineert het behandelproces en houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

 

Kinderobservatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00851-NL.pdfKinderobservatie
Kinderrevalidatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00853-NL.pdfKinderrevalidatie

 

 

Revalidatiegeneeskundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/revalidatiegeneeskundeRevalidatiegeneeskunde​Door een medisch probleem als neurologische ziekten (CVA of MS),​ orthopedische problemen (voet of rug), reumatologische problemen, chronisch pijnsyndroom of ontwikkelingsachterstand bij kinderen kunt u terecht komen bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde.

 Kinderwebsite

Bekijk ook de kinderwebsite van het Westfriesgasthuis
Mobile Menu
Zoeken.