Pijnrevalidatie

​Pijnrevalidatie is voor mensen die al langere tijd pijn hebben, ondanks alles wat zijzelf, artsen en andere behandelaars hebben ondernomen om de pijnklachten te verminderen. Chronische pijnklachten vereisen een andere aanpak dan acute pijn. Daarom wordt u via de revalidatiearts aangemeld voor het pijnrevalidatieprogramma.

Doel
Het doel van het pijnrevalidatieprogramma is dat ondanks de pijn uw dagelijks functioneren verbetert en dat het vertrouwen en inzicht in uw eigen lichamelijke mogelijkheden toeneemt.

Behandeling
U krijgt te maken met behandelaars uit vijf verschillende disciplines, die elk vanuit een andere achtergrond met u gaan samenwerken: psycholoog, maatschappelijk werker, ergotherapeut, fysiotherapeut en revalidatiearts.

Het programma duurt twaalf weken. Na de intakefase van twee weken moet duidelijk zijn of u in aanmerking komt voor het programma (dat duurt tien weken). Na afsluiting van het behandelprogramma volgen nog twee terugkombijeenkomsten.

 

 

 

 

Revalidatiegeneeskundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/revalidatiegeneeskundeRevalidatiegeneeskunde​Door een medisch probleem als neurologische ziekten (CVA of MS),​ orthopedische problemen (voet of rug), reumatologische problemen, chronisch pijnsyndroom of ontwikkelingsachterstand bij kinderen kunt u terecht komen bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde.

Mobile Menu
Zoeken.