Incontinentie

Incontinentie van urine wil zeggen dat u uw plas niet goed kunt ophouden. Het kan zijn dat u de urine niet goed kunt ophouden bij inspanning, zoals hoesten, niezen, lachen, tillen, traplopen, rennen of springen. Het kan ook zijn dat u plotseling aandrang voelt om te plassen en het niet kunt tegenhouden tot u bij het toilet bent. Sommige mensen hebben last van beide vormen van incontinentie.

Voor vrouwen met incontinentie is er een speciaal spreekuur. Dan heeft u eerst een gesprek met de verpleegkundig consulent continentiezorg. Daarna volgt een gesprek met de uroloog en een onderzoek met een cystoscopie. Meestal kan dat op dezelfde dag plaatsvinden. Daardoor kan er in de meeste gevallen meteen een diagnose gesteld en behandelplan gemaakt worden.

Ook kunt u een aparte afspraak bij de verpleegkundig consulent maken. U kunt bij haar dan om advies en begeleiding vragen bij uw incontinentie. U moet dan ook onder behandeling zijn van de uroloog.

 

 

Cystoscopiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00902-NL.pdfCystoscopie
Urodynamisch onderzoekhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00903-NL.pdfUrodynamisch onderzoek

 

 

Urologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/urologieUrologie​Urologie houdt zich bezig met behandeling van aandoeningen van nieren en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen en daarnaast met aandoeningen aan de mannelijke geslachtsdelen.

 

 

dhr. F.A.G. Bloemhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.F.A.G.Bloem.aspxdhr. F.A.G. Bloem
dhr. M.R. Leterhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.M.R.Leter.aspxdhr. M.R. Leter

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.