Urineweginfectie

Bij een urineweginfectie is de binnenwand van de blaas ontstoken. Een blaasontsteking wordt door bacteriën veroorzaakt. Vaak gaat het om een bacteriesoort die bij iedereen in de darm leeft, maar ook rond de plasbuis voorkomt. De bacteriën komen via de plasbuis in de blaas. Ze hechten zich aan de blaaswand en die gaat ontsteken. Dit gaat meestal gepaard met een geïrriteerd gevoel en plasklachten. Een enkele keer leidt dit tot een opstijgende urineweginfectie waardoor hoge urinewegen geïnfecteerd kunnen raken (bijvoorbeeld een nierbekkenontsteking).

Bij een blaasontsteking is koorts geen normaal verschijnsel, dit in tegenstelling tot een opstijgende urineweginfectie.

Een blaasontsteking kan met name bij vrouwen terugkomen.

Als er sprake is van een ontsteking van de prostaat, dan bestaan de klachten uit een grieperig gevoel, algehele malaise, plasklachten en koorts.

Urineweginfecties worden met antibiotica behandeld. Hardnekkige, steeds terugkerende urineweginfecties worden met een langdurige lage dosering antibiotica of blaasspoelingen behandeld.

Een blaasontsteking is niet besmettelijk maar kan af en toe terugkomen. 

 

 

Cystoscopiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00902-NL.pdfCystoscopie

 

 

Urologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/urologieUrologie​Urologie houdt zich bezig met behandeling van aandoeningen van nieren en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen en daarnaast met aandoeningen aan de mannelijke geslachtsdelen.

 

 

dhr. F.A.G. Bloemhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.F.A.G.Bloem.aspxdhr. F.A.G. Bloem
dhr. A. Keizerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.A.Keizer.aspxdhr. A. Keizer
dhr. M.R. Leterhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.M.R.Leter.aspxdhr. M.R. Leter

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.