Cyste in de bijbal

Bij een cyste in de bijbal (spermatocèle) is een holte in de balzak gevuld met spermacellen. Deze ontstaat vaak na een sterilisatie. Het zaadvocht wordt gewoonlijk in de bijbal (epididymus) opgeslagen in verzamelbuisjes. Een van deze buisjes kan sterk vergroot worden tot een holte gevuld met spermacellen. Een spermatocele is vaak buiten de zaadbal te voelen.

Behandeling van de cyste in de bijbal is een chirurgische verwijdering van de cyste. Die ingreep wordt een spermatocèlectomie genoemd.​

 

 

Spermatocèlehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00930-NL.pdfSpermatocèle

 

 

Urologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/urologieUrologie​Urologie houdt zich bezig met behandeling van aandoeningen van nieren en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen en daarnaast met aandoeningen aan de mannelijke geslachtsdelen.

 

 

dhr. F.A.G. Bloemhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.F.A.G.Bloem.aspxdhr. F.A.G. Bloem
dhr. A. Keizerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.A.Keizer.aspxdhr. A. Keizer
dhr. M.R. Leterhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.M.R.Leter.aspxdhr. M.R. Leter

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.