Hoorn

De hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde. In de hoofdvestiging kunt u terecht voor 26 medische specialismen en vindt u zowel poliklinieken als verpleegafdelingen.​​

Parkeren

De volgende tarieven gelden voor de parkeergarage van ons ziekenhuis:

  • De eerste 30 minuten zijn gratis.
  • Van 30 tot 60 minuten € 1,50
  • Van 60 tot 90 minuten € 2,25
  • Van 90 tot 120 minuten € 3,00
  • Van 120 tot 180 minuten € 3,75
  • Langer dan 180 minuten = dagtarief € 7,50
  • Op koopavond (donderdag) en in het weekend blijft het parkeertarief van € 1,00 per keer ongewijzigd.

Parkeren is op eigen risico. Als u de parkeergarage inrijdt, neemt u een kaartje uit de automaat bij de slagboom. Bij vertrek kunt u betalen bij een van de twee automaten in de hal. Dat kan met contant geld of met de betaalpas. In de parkeergarage staat bij de liften ook een automaat. Daar kan alleen de betaalpas gebruikt worden. Na betaling heeft u een kwartier de tijd om de garage te verlaten.

Als de parkeergarage van het ziekenhuis vol is, kunt u ook parkeren op het Transferium aan de stationszijde (€ 2,50 per dag). Een ander alternatief is parkeerterrein Pelmolenpad. Vanaf daar is het ongeveer 7 minuten lopen naar het station. Op de drukste tijden (09.30-10.30 uur, 11.30-12.30 uur en 14.30-15.30 uur) rijdt er ook een gratis pendeldienst tussen het Pelmolenpad en het Westfriesgasthuis.​

Invalidenplaatsen
Voor invalide patiënten met een parkeervergunning is voor de hoofdingang een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Parkeren bij de hoofdingang
De parkeerplekken bij de hoofdingang zijn uitsluitend bestemd voor invaliden, taxi's en bezoekers van de spoedeisende hulp. Daar zijn de gewone verkeersregels van toepassing. Stadstoezicht controleert regelmatig op fout parkeren en deelt zonodig boetes uit.

​Halen en brengen
Voor de hoofdingang van het ziekenhuis is gelegenheid om patiënten af te zetten en op te halen.

Duwstoelen
Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn er duwstoelen aanwezig voor intern vervoer. Deze moet wel door een familielid of begeleider worden geduwd. De stoelen staan in de hal van de hoofdingang (door de draaideur aan de linkerkant) en bij de liften van de parkeergarage. Het gebruik van een duwstoel werkt net als een winkelwagentje, met een 2-euromuntstuk. 

Gastenpendel
Er is gratis vervoer voor minder mobiele mensen zoals invaliden, kraamvrouwen, ouderen, oncologische patiënten en hun begeleiders. De gastenpendel rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur om de 7 minuten tussen de parkeergarage en de centrale hal van het ziekenhuis. Pauzes: 10.00-10.30 uur, 12.30-13.00 uur, 15.00-15.30 uur.

 Contact, route en parkeren

Contact
0229 25 72 57
Maelsonstraat 3, 1624 NP Hoorn
Postbus 600, 1620 AR Hoorn

 
Met de auto vanuit de richting Amsterdam
Vanaf de A7 neemt u afslag 8 Hoorn. Voor de rotonde gaat u rechts. Bij de tweede rotonde gaat u rechtdoor. U volgt de N506. Bij het vierde verkeerslicht gaat u rechts. Daarna kiest u de tweede afslag rechts naar de parkeergarage of rechtdoor richting de hoofdingang.
  
Met de auto vanuit de richting Den Helder 
Vanaf de A7 neemt u afslag 8 Hoorn.
De rotonde neemt u 3/4. Bij de volgende
rotonde gaat u rechtdoor. De rotonde daarna gaat u weer rechtdoor. U volgt de N506. Bij het vierde stoplicht gaat u rechts. Daarna kiest u de tweede afslag rechts naar onze parkeergarage.
Openbaar vervoer
Het Westfriesgasthuis bevindt zich op loopafstand van het NS-station Hoorn. Over de spoorbrug loopt u richting P&R terrein. U ziet het ziekenhuis nu recht voor u. Plan uw route via 9292ov.nl
Mobile Menu
Zoeken.