(H)eerlijk eten van hier

23-10-2014

​Patiënten van het Westfriesgasthuis verse, gezonde en ook nog duurzame maaltijden uit de eigen streek serveren. Met dat voor ogen hebben het Westfriesgasthuis, GreenPort Noord-Holland Noord, Handelshuis Atlantis en Diverzio de afgelopen maanden hun kennis en kunde gebundeld.

Ruud Mars, al meer dan dertig jaar kok in het Westfriesgasthuis, vertelt: "Samen met topkok Ron Blaauw hebben wij nieuwe menu's ontwikkeld. Opgebouwd uit ingrediënten die grotendeels uit de regio komen. Spinazie uit Lutjebroek, rundvlees van Texel en duurzaam gevangen vis uit de Noordzee. Het komt allemaal hartstikke vers op de borden van onze patiënten." Beluister het interview van radio 2 met Ron Blaauw of bekijk de uitzending van Hart van Nederland dd. 23 oktober 2014.

Eten met smaak
Dagelijks bereidt het Westfriesgasthuis meer dan 200 maaltijden voor zijn patiënten. Nils van Mourik, facilitair manager van het Westfriesgasthuis: "Wij zien onze patiënten als gasten en we proberen zoveel mogelijk in te spelen op hun wensen en behoeften. De maaltijd is voor veel patiënten een van de belangrijkste momenten op de dag. Bovendien draagt goede voeding bij aan een voorspoedig herstel. Daarom vinden we het belangrijk dat onze maaltijden lekker, vers en voedzaam zijn. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat we de lokale economie hiermee ook een handje helpen."

Witlof uit Nibbixwoud
Ruud is blij dat hij aan de slag kan met mooie producten die maar een paar kilometer verderop geteeld worden. "Ik kreeg gisteren prachtige witlof binnen van kwekerij Spruit uit Nibbixwoud. Daar kan ik dan iets heel lekkers van maken in combinatie met Beemsterkaas en Texelse ham. Vervolgens krijgt de patiënt het knap geserveerd uit handen van onze servicemedewerkers. En als ze willen, kunnen ze op de iPads de filmpjes kijken over waar hun eten nou precies vandaan komt. Zien ze Dirk Spruit vertellen hoe die z'n witlof kweekt. Leuk toch?"

Onze winterpenen? Die komen van
Arie Eriks uit Sint Maarten.

Mobile Menu
Zoeken.