Kerstdiner in het ziekenhuis

22-12-2014

December is voor velen een echte feestmaand. Voor patiënten is het niet de leukste tijd om in het ziekenhuis te liggen. Om toch mee te kunnen genieten van de kerstsfeer werd zondag 21 december een kerstdiner voor patiënten en hun naasten georganiseerd. Ruim 200 patiënten, familie en vrienden genoten van een heerlijk kerstmenu. Zij werden door medewerkers bediend in het personeelsrestaurant, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een volwaardig restaurant in kerstsfeer.

Op de afdeling Cardiologie konden de patiënten vanwege hartbewaking niet naar het diner in het personeelsrestaurant komen. Voor hen werden de tafels in het dagverblijf gedekt. Ook patiënten die op de kamer moesten blijven kregen een speciaal kerstmenu aan bed geserveerd.

Onvergetelijke kerst
De patiënten komen binnen, lopend met infuus aan de hand, zittend in een rolstoel of liggend op bed. Sommigen schuiven aan in ochtendjas, anderen zijn feestelijk gekleed in overhemd en stropdas. Vrijwilligers en verpleegkundigen staan klaar om iedereen een onvergetelijke avond te bezorgen. Arno Timmermans, voorzitter van de raad van bestuur, staat bij de ingang om iedereen persoonlijk te ontvangen.
Sommige gezinnen hebben al tijden niet met elkaar aan tafel kunnen eten. Anderen beleven helaas misschien wel hun laatste kerst samen. Het zijn stuk voor stuk bijzondere verhalen.
Mevrouw Stolwijk uit Middenmeer geniet van het kerstdiner met een bevriend echtpaar. Ze heeft haar enkel gebroken en ligt al een tijdje in het ziekenhuis. “Als het goed is, word ik morgen ontslagen uit het ziekenhuis. Dus ik vind het leuk dat ik op de valreep nog dit kerstdiner mag meemaken.” Ze geniet van de kalfssukade, een gestoofd peertje en Opperdoezer aardappelzalf. “Lekker hoor, al die kleine hapjes en verschillende smaken. Zo bijzonder eet je niet elke dag!”

(H)eerlijk eten
Het diner werd mede mogelijk gemaakt dankzij gulle giften van bedrijven en de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. “Dit kerstdiner is precies wat de Vrienden van het Westfriesgasthuis willen steunen. Op deze manier maken we het mogelijk om het verblijf in het ziekenhuis een beetje meer als thuis te laten voelen.” vertelt Jan Jaap Nierop namens de stichting. Handelshuis Atlantis leverde het (h)eerlijke eten: allemaal mooie, verse producten afkomstig uit de regio. Schoonmaakbedrijf GOM verzorgde de kerstversiering.


Mevrouw Mia Stolwijk en het bevriende echtpaar Klaas en Rennie Haverkamp.

Mobile Menu
Zoeken.