Uitslagen en foto’s Westfriesgasthuis Loop

8-10-2014

Op zondag 5 oktober hield het Westfriesgasthuis de Westfriesgasthuis Loop(t). Ruim 50 kinderen en bijna 300 volwassenen lieten zich van hun sportiefste kant zien. De opbrengst van de Westfriesgasthuis Loop(t) komt volledig ten goede aan de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis.

Kidsloop
De Westfriesgasthuis Loop(t) begon met een kidsloop. Bij de jongens was in de categorie 6-9 jaar Hidde Klinkhamer de winnaar. Gevolgd door Alex Plug en Twan Steur. Bij de meisjes werd Jinte Braas eerste. Isa Baardse verdiende de tweede plek en Lente Hardy werd derde.

In de categorie 10-12 jaar kwam Milan Biesheuvel als eerste jongen over de streep. Op de voet gevolgd door Quiéroz Kuijper en Jelte Klinkhamer. Het eerste meisje dat over de finish kwam, was Britt Laan. Louise van Wattingen werd tweede.

 


5 kilometer

De 5km bij de dames is gewonnen door Sarah Wiebers, Anita Laan kwam op de tweede plek en Lotte Schenk eindigde als derde.

Bij de heren behaalde Ben Beunder de eerste plaats, Bart Sijm kwam als tweede binnen en Tom Soeverein finishte als derde.

10 kilometer
Bij de 10km finishte Ellen Berkhout eerste bij de dames. Hester van Dijk was nummer twee en Sara Wiebers kwam als derde over de streep.

Op de 10km voor heren kwam Vincent Bruins als eerste over de streep. Eelco van der Wind en Pieter Buijsman werden respectievelijk nummer twee en drie.

Uitslagen en foto's
Alle uitslagen en foto's staan online. Bekijk hier de uitslagen en hier de foto's! Foto's bestellen kan ook. Hoe dat werkt vind je hier.

Stichting Vrienden van het Wesfriesgasthuis
De opbrengst van de Loop(t) gaat naar een goed doel: de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Zij zetten zich in voor een aangename ziekenhuisomgeving. Zodat patiënten, bezoekers en medewerkers zich 'een beetje meer thuis' voelen.

De opbrengst van de Wesfriesgasthuis Loop(t) is specifiek bestemd voor de afdeling Oncologie. Kanker is een slopende ziekte, die vaak om een intensieve behandeling vraagt. Patiënten met kanker brengen daarom veel tijd door in het ziekenhuis. De Vrienden willen het verblijf van de patiënten waar mogelijk prettiger maken. Dit doen ze door te investeren in de aankleding en faciliteiten van de afdeling. Denk aan verse bloemarrangementen, de nieuwste kranten en tijdschriften en het sponsoren van activiteiten zoals make-up- en pruikenworkshops.

Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact met ons op via loopt@westfriesgasthuis.nl

 Sponsors
​​
Mobile Menu
Zoeken.