Wesfriesgasthuis ontvangt certificaat voor behandeling maculadegeneratie

6-2-2018

Het Westfriesgasthuis scoort hoog op de kwaliteit en veiligheid bij de behandeling van maculadegeneratie. De afdeling Oogheelkunde heeft daarvoor opnieuw het kwaliteitscertificaat van Het Oogzorgnetwerk in ontvangst mogen nemen.

Sinds 2014 is de afdeling Oogheelkunde gecertificeerd voor de behandeling van maculadegeneratie. Maculageneratie is slijtage aan de gele vlek, een onderdeel van het oog dat zintuigcellen bevat die er voor zorgen dat mensen scherp kunnen zien.

 

Op de foto v.l.n.r.: Raph Borsje (oogarts), Yvonne van Huizen (P.A. in opleiding) en
Charlotte van Poorten, adviseur van het Oogzorgnetwerk

Om de drie jaar vindt er een hercertificering voor de normen van Het Oogzorgnetwerk plaats. Daaraan voorafgaand hebben oogzorgprofessionals uit andere ziekenhuizen de afdeling Oogheelkunde bezocht. Tijdens de bezoeken bleek dat er veilig én goed wordt samengewerkt binnen het team. Daarnaast werd vooral goed gescoord op het gebied van patiëntvriendelijkheid onder andere door de duidelijke uitleg aan de patiënt en het direct inplannen van een afspraak voor een herhaalbezoek.

Het ziekenhuis is trots op het opnieuw behalen van het certificaat. Naast het certificaat voor maculadegeneratie beschikt het Westfriesgasthuis ook over certificaten van Het Oogzorgnetwerk voor de behandeling van staar (cataract) en scheelzien (strabismus) en het uitvoeren van oculoplastische chirurgische ingrepen. Oculoplastische ingrepen zijn behandelingen van ooglid- en oogkasafwijkingen.

Het Westfriesgasthuis is één van de partnerlocaties van Het Oogzorgnetwerk, een initiatief van het Oogziekenhuis Rotterdam. Oogartsen binnen Het Oogzorgnetwerk hebben kwaliteitsnormen ontwikkeld. Met het behalen van het certificaat toont het Westfriesgasthuis aan dat het voldoet aan die kwaliteitsnormen en dat er continu gewerkt wordt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.​

 

 

Oogheelkundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

 

 

Maculadegeneratiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkunde/maculadegeneratieMaculadegeneratie

Mobile Menu
Zoeken.