Westfriesgasthuis 21e in ziekenhuisranglijst Algemeen Dagblad

3-11-2017

Het Westfriesgasthuis staat op de 21e plek van de AD ziekenhuis top 100. De AD Ziekenhuis Top 100 biedt inzicht in prestaties van alle niet-academische ziekenhuizen in Nederland. De ziekenhuizen in de lijst zijn vergeleken aan de hand van kwaliteitsgegevens die ziekenhuizen begin 2017 hebben aangeleverd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland.

Vorig jaar stond het Westfriesgasthuis op nr. 41, nu op 21. Dat is een stijging in de top 100, maar de uitslag is niet één op één te vergelijken met vorig jaar. Ieder jaar worden namelijk andere indicatoren en keurmerken gebruikt om ziekenhuizen te vergelijken.

Regina Terwisscha-van Scheltinga, manager Kwaliteit, licht toe: "Zo'n ranglijst is geen accurate graadmeter voor de kwaliteit van zorg in het ziekenhuis omdat lang niet alle indicatoren worden meegenomen. Maar de resultaten kunnen soms wel aangeven waar we meer aandacht aan moeten besteden."

Wat gaat goed? 
"Op het thema operaties hebben we de maximale score behaald. Dat betekent dat we goed bezig zijn met het voorkomen van complicaties en wondinfecties na een operatie. Dat is een goede indicatie voor de kwaliteit van de geleverde zorg."

Wat kan er beter?
"Als organisatie hebben wij continu aandacht voor het verbeteren van zorgprocessen dus. Zo moeten we de controles die verpleegkundigen doen bij patiënten, bijvoorbeeld op pijnbeleving en delier, vaker doen. In het Waterlandziekenhuis hebben ze daar heel goed op gescoord, dus dat kunnen wij van ze leren."

Mobile Menu
Zoeken.