Westfriesgasthuis scoort bovengemiddeld in Elsevieranalyse

4-12-2017

Elsevier heeft op 30 november 2017 haar jaarlijkse analyse van ‘de beste ziekenhuizen’ over verslagjaar 2016 uitgebracht. Ook de prestaties van het Westfriesgasthuis staan daarin weergegeven. Het beeld van het Westfriesgasthuis in deze analyse is dat wij, net als voorgaande jaren, in de bovengemiddelde groep zitten en daarmee goed presteren.

Positief
Uit de analyse blijkt dat we dit jaar beter scoren op effectiviteit. Regina Terwisscha – van Scheltinga, manager kwaliteit & veiligheid, licht toe: “Wat de patiënt hiervan merkt is dat we onder andere onze behandeltrajecten efficiënter hebben ingericht. De patiënt heeft nu bijvoorbeeld altijd een vaste arts of krijgt alle onderzoeken op één dag. Ook financieel staan we er goed voor en scoren we op het gebied van administratie steeds op of boven het landelijk gemiddelde. Natuurlijk zijn er ook punten waarop we moeten verbeteren. De (te) lange wachttijden voordat een patiënt bij ons terecht kan, zijn daar een goed voorbeeld van.”

‘De beste ziekenhuizen’
Elsevier heeft voor haar enquête gebruik gemaakt van gegevens die ziekenhuizen en medisch specialisten zelf hebben afgesproken met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Kwaliteitsinstituut. Elsevier baseert de beoordeling op 799 indicatoren, dat zijn meetpunten voor de kwaliteit van zorg.

Mobile Menu
Zoeken.