Medische bibliotheek

De medische bibliotheek is hét digitale en fysieke informatiecentrum van het Westfriesgasthuis. Hier kan iedereen terecht voor het raadplegen van wetenschappelijke literatuur over onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. De bibliotheek is gericht op medisch-specialisten, arts-assistenten en co-assistenten, verpleegkundigen en paramedici.

Zoals van een ambitieus opleidingsziekenhuis mag worden verwacht, is de medische bibliotheek van het Westfriesgasthuis goed voorzien en mediatechnisch vooruitstrevend. De catalogus vermeldt ca. 2500 boektitels en 700 abonnementen, vooral online, op medische en paramedische tijdschriften. Ook heeft de bibliotheek toegangslicenties tot belangrijke medische databases.

In de bibliotheek kunt u hulp vragen bij het zoeken naar literatuur en kunt u met al uw vragen terecht over vakliteratuur. Ook is het personeel zeer ervaren in het doen van searches in o.a PubMed bijvoorbeeld in het kader van het zoeken naar evidence voor een Pico of CAT.

Opleiding en onderzoek

 Bereikbaarheid

Uiteraard kunt met al uw vragen terecht bij de bibliothecaris. U kunt langskomen op de tweede etage van het ziekenhuis of een afspraak maken:

Tel. 0229 25 7527
E-mail: bibliotheek@westfriesgasthuis.nl

Mobile Menu
Zoeken.