Blue Ronda

Het werk, in een gemengde techniek, van de Engelse kunstenaar Allan Forsyth, begint met foto’s die een speciale digitale bewerking ondergaan, waarvoor de kunstenaar een eigen programma heeft ontwikkeld.

Geïnspireerd door natuurlijke fenomenen, emoties en ideeën beïnvloedt Forsyth licht en kleur en weeft abstracte patronen door het beeld, waardoor de afbeelding als het ware wordt gepolijst. Aan dat conceptuele proces ontleent het werk zijn dramatische en ongewone lading.

Het werk ‘Blue Ronda’ (2010), aangekocht door het Westfriesgasthuis in Hoorn, is opgebouwd uit foto’s van diverse landschappen, die steeds door Allan Forsyth zelf zijn genomen.

Van de negatieven van enkele foto’s heeft Allan Forsyth een nieuw fictief landschap geconstrueerd en deze bewerkt tot een digitaal landschap. Deze uitkomst is afgedrukt als een Lambda Print (hoogste kwaliteit afdruk in fotografie) op een zilverkleurig metallic fotopapier, waardoor er een diepte en een bepaalde beweging in het werk ontstaat.

Deze afdruk is ingelijst achter een UV-werende speciale fotoplexi en geplaatst op dibond (harde kunststof plaat met aan weerszijden een aluminium laag) waardoor het glanzende karakter van de foto-afdruk wordt vergroot. Achterop de dibond is een aluminium ophangconstructie geplaatst waardor de foto als het ware zwevend aan de wand wordt geplaatst. Het werk ’Blue Ronda’ (2010) is uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 6 exemplaren en heeft de afmetingen van 228 (breed) x 76 (hoog) cm.

Mobile Menu
Zoeken.