Ontslag uit het ziekenhuis, en dan?

U wordt binnenkort opgenomen, bent opgenomen in het Westfriesgasthuis of u heeft een behandeling (gehad) bij de polikliniek. Na uw behandeling kan de situatie zich voordoen dat u nazorg nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld thuiszorg zijn, het regelen van hulpmiddelen of zorg in een verpleeg/verzorgingshuis.

Wat doet het transferbureau?
Als uw medisch specialist heeft aangegeven dat u zorg nodig heeft na uw opname (of polikliniekbezoek), wordt in overleg met u een nazorg aanvraag ingediend bij het transferbureau. Waar nodig komt een transferverpleegkundige bij u langs op de afdeling voor een zogenaamd transfergesprek. De transferverpleegkundige beoordeelt aan de hand van landelijke criteria of u in aanmerking komt voor nazorg en ook of die nazorg vergoed wordt. Het transferbureau van het Westfriesgasthuis zorgt ervoor dat u met de juiste informatie, zorg en middelen veilig het ziekenhuis kunt verlaten.

Ook als u niet in aanmerking komt voor vergoeding van nazorg, is het soms mogelijk zorg voor u te regelen met een eigen bijdrage (zoals zorghotels).

 Contact en route

Contact
Misschien heeft u of een familielid vragen over (na)zorg. Neem dan gerust contact op.  Het transferbureau heeft iedere dag een telefonisch spreekuur van 8.30-12.30 uur via tel: 0229 208531.
E-mail: transferbureau@westfriesgasthuis.nl
 
Route
U vindt ons in de centrale hal van het Westfriesgasthuis in Hoorn, achter het zorginformatiepunt.
 
Postadres
​Transferbureau Westfriesgasthuis
Postbus 600
1620 AR Hoorn
Mobile Menu
Zoeken.